Ruski vojni avioni
Foto: Shutterstock/Foto: Shutterstock

"Uradili smo reviziju plana i on je pokazao da nam je potrebno ne samo više snaga, već i teška artiljerija NATO-a da bude raspoređena u regionu. Trupe u Bosni i Hercegovini i snage Kfora na Kosovu moraju biti povećane radi praćenja i otkrivanja pretnji protiv njih", rekao je general Kavoli pred senatorima SAD.

On je poručio da slede “izazovna vremena u evropskom teatru”.

"Pred nama su izazovna vremena, u najmanju ruku, u evropskom teatru. Ruski brutalni i ničim izazvani rat opustošio je Ukrajinu za više od dve godine. Ruske snage uništavaju gradove i uništavaju nevine živote u razmerama koje nisu viđene od Drugog svetskog rata. Ove zemlje stvaraju isprepletena strateška partnerstva u nastojanju da izazovu postojeći poredak. Ovo je duboko neprijateljsko nacionalnim interesima SAD", zaključio je Kavoli.

Predsednik Saveta za strateške politike i nekadašnji ministar odbrane Srbije Dragan Šutanovac objasnio je da je od samog početka rata u Ukrajini bilo jasno da Moskva želi da se sukob “diversifikuje na više lokacija širom Evrope i Bliskog Istoka”.

“Fokus pažnje se premešta i kod nas, ali mislim da to neće izazvati sukobe i nadam se da će biti dovoljno pameti od svih onih koji odlučuju da do toga ne dođe”, izjavio je Šutanovac.

Kosovo onlajn

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading