GNEV U PRIŠTINI Kurti i Osmani su neznalice, kockaju se Kosovom
EPA/VALDRIN XHEMAJ

Đoši je naglasio da njegova partija ne želi da novoizabrani gradonačelnici četiri opštine na severu, od kojih dvojica dolaze iz redova DPK, sa policijskim snagama ulaze u zgrade.

"Nismo bili za to. Odgovornost je institucija kako to rade, ali nije bila namera da ih pošalju u opštinske zgrade, jer da je to bila namera oni bi otišli ​​onog dana kada su položili zakletvu. Sutradan kada je Aleksandar Vučić imao miting i kada su Srbi sa Kosova otišli u Beograd na taj skup oni su iskoristili tu situaciju", rekao je on. 

Prema rečima Đošija, predsednica i premijer Kosova pokazuju neznanje o organizovanju novih izbora u četiri opštine. On je dodao da oni vode Kosovo u ćorsokak.

"Predsednica se pokazala kao veoma neuka, kao i premijer. Oni su neznalice jer ne mogu da organizuju izbore kako treba. Izbori se mogu organizovati ako gradonačelnik podnese ostavku. Došli su u ćorsokak, vode i Kosovo u ćorsokak. Kockaju se Kosovom. Što im pre istekne mandat, to bolje za Kosovo", naglasio je Đoši.

On je dalje dodao da su odluke koje vlada donosi nanele nepopravljivu štetu za Kosovo.

"Imamo premijera, koji donosi folklorne odluke, ide pola koraka napred, pa dva koraka nazad, a mi imamo 10 koraka štete za Kosovo. Sve to ide na račun Kosova i mislim da je nepopravljivo, uključujući i situaciju koja je stvorena na severu", rekao je Đoši.

Govorio je i o pitanju Zajednice opština sa srpskom većinom. On je rekao da DPK podržava Nacrt statuta ZSO koji ne omogućava stvaranje trećeg nivoa vlasti. 

"Očekujem da Kurti ne odustane od toga. A kad je reč o hrvatskom modelu koji je predložio, sumnjam da se to može realizovati. Kurti je jak na rečima, ali njegovi postupci su izuzetno loši za zemlju. Svakog dana, ovim akcijama koje čini, on pogoršava situaciju na Kosovu", smatra Đoši. 

Dodao je da Kurti stvara nepotrebnu dramu i mnoge probleme.

"Prepustili smo Kosovo u potpunosti Aljbinu Kurtiju pre četiri godine kada smo otišli u opoziciju, ostavili smo Kosovo koje priznaje 110 zemalja, danas ne znamo da li ta priznanja još postoje. Uspeo je da izazove mnogo nevolja. Građanima nije potrebna drama, njima treba blagostanje. Drama sa pandemijom, drama sa severom, drama sa strujom", istakao je on. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading