VLJOSA OSMANI UDARA NA SRBIJU Sastala se sa predstavnicima zemalja koje nisu priznale lažnu državu tzv. Kosovo
Printscreen

Osmanijeva se sastala sa predsednikom Gvineje Bisao Umarom Sisokom Embalom, premijerom Libije Abdulom Hamidom Dbeibehom, kao i sa predstavnicima Ministarstva spoljnih poslova Singapura i, kako se navodi, sa predstavnicima još nekoliko zemalja koje ne priznaju kosovsku nezavisnost.

U odvojenim susretima, predsednica je razgovarala i sa generalnim sekretarom OEBS Helgom Šmit, generalnim sekretarom Organizacije država turskog govornog područja, kao i sa poslanikom u Evropskom parlamentu Ihanom Kjučukom, kojima je prenela poziciju Kosova u odnosu na regionalna i globalna dešavanja, dodaje se u saopštenju.

Takođe, Osmani se u Antaliji sastala i razmenila mišljenja o najnovijim dešavanjima sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom i drugim svetskim i regionalnim liderima.

Osmani se sastala i sa članom predsedništva BiH Šefikom Džaferovićem i sa mandatarom za sastav crnogorske Vlade Dritanom Abazovićem sa kojima je razgovarala o "jačanju susedskih odnosa".

Takođe, kako je navedeno, Osmanijeva je Džaferoviću poručila da Kosovo poštuje suverenitet i teritorijalni integritet Bosne i Hercegovine.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading