BEZ HRVATA, ALBANAC NEMA BRATA Milanović: Boriću se za Kosovo!
EPA/VALDRIN XHEMAJ


Milanović je na konferenciji za novinare, posle sastanka sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani, rekao da su ljudi malo informisani o Kosovu, objavio je „Reporteri“.

„Meni lično Kosovo je draga država. Kosovo je zemlja koja će vrlo brzo u političkom pogledu moći da se pridruži međunarodnim organizacijama. Iznenađujuće je koliko se malo zna o Kosovu čak i u zemljama EU“, kazao je Milanović.

Vjosa Osmani je izjavila da je sa Milanovićem razgovarala o produbljivanju, kako je ocenila, odličnih odnosa Prištine i Zagreba.

„Smatramo Hrvatsku velikim prijateljem Kosova. Zahvalna sam Hrvatskoj zbog vakcina koje su nam donirane i solidarnosti u vezi sa nesrećom u Slavonskom Brodu. Naša zemlja je jasno naznačila da je naša vizija članstvo u evroatlantskim strukturama, zbog čega cenimo podršku Hrvatske“, rekla je Osmanijeva, preneo je portal „Kosovo onlajn“.

BEZ HRVATA, ALBANAC NEMA BRATA Milanović: Boriću se za Kosovo!

EPA/VALDRIN XHEMAJ

 

Milanović je jutros stigao u dvodnevnu posetu Prištini, a najavljen je i susret sa premijerom privremenih prištinskih institucija Aljbinom Kurtijem. Hrvatski predsednik će se sastati sa stanovnicima Janjeva, gde u najvećem broju žive Hrvati.

Badnje veče po Gregorijanskom kalendaru Milanović će provesti sa pripadnicima Hrvatskih oružanih snaga u okviru misije Kfor na Kosovu i Metohiji.
 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading