MONTIRANO I POLITIČKO HAPŠENJE Kancelarija za KiM o novom prištinskom teroru nad Srbinom
kancelarija za KiM

Saopštenje prenosimo u celosti:

"Kancelarija za KiM Vlade Srbije saopštila je da je današnje hapšenje bivšeg srpskog policajca Miljana J. na Jarinju nastavak pritisaka i progona srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, posebno policajaca koji su novembra prošle godine skinuli uniformu Kosovske policije.

On je uhapšen pred očima supruge i dvoje maloletne dece koji su njegovim iznenadnim hapšenjem pretrpeli ogroman stres, navode iz Kancelarije. Odmah po saznanju o Miljanovom hapšenju Kancelarija za Kosovo i Metohiju je, kako se dodaje u saopštenju, angažovala advokata koji će ga braniti i pomagati mu u ovom slučaju, a predstavnici Kancelarije su stupili u kontakt sa porodicom uhapšenog, kako bi im i na taj način pružili prekopotrebnu podršku i ponudili svu pomoć.

''Jedno od glavnih pitanja koje se postavlja jeste kako se to Miljan J. godinama slobodno kretao preko administrativnih prelaza i bio u službi Kosovske policije, a sada mu se preko noći otkrivaju nekakve tajne poternice i na teret stavljaju dela stara više godina? To dovoljno govori o prirodi ovog montiranog i političkog hapšenja i namerama Prištine da se obračunava sa Srbima koje ne može da natera da se vrate u Kosovsku policiju'', dodaju iz Kancelarije za KiM.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading