KURTI NASTAVIO PROGON SRBA Srećko Sofronijević uhapšen na Brnjaku, oglasila se Kancelarija za KiM
Foto: Printscreen/Youtube/Kosovo Online

"Srbin iz Zvečana Srećko Sofronijević uhapšen je danas na administrativnom prelazu Brnjak i sa lisicama na rukama, bez ikakvog obrazloženja, odveden južno od Ibra.

Sofronijević je u trenutku hapšenja bio sa suprugom, koja je očevidac ove najnovije represije kosovske policije. Kancelarija za Kosovo i Metohiju odmah je obezbedila advokata uhapšenom Srbinu, koji će proveriti sve elemente ovog slučaja.

Reč je o Srbinu koji je teško ranjen 13. oktobra 2021. godine od strane pripadnika Kurtijeve Rosu policije koja je tada upala na sever Kosova i Metohije kako bi izazvala incidente.

Sofronijević se mesecima oporavljao od posledica ranjavanja, a metak je tada primio dok su pripadnici Rosu bacili suzavac u njegov komšiluk, a on pokušao da skloni dete.

Iako je on mirno nastavio da živi u svom domu s porodicom, ne želeći da napusti sever Kosova i Metohije, današnje privođenje nastavak je zastrašivanja i provokacija kojima je izložen s ciljem da napusti svoje ognjište, ali i da se pošalje poruka srpskom narodu na ovim prostorima da nikad neće imati mira dok god je Kurti na vlasti.

Zahtevamo od međunarodne zajednice da se uključe i isprate slučaj uhapšenog Sofronijevića, jer Srbima na KiM Priština ne garantuje niti poštuje ikakva prava."

Eljšani: Sofronijević uhapšen zbog "rušenja ustavnog poretka Kosova"

Zamenik komandira Kosovske policije Veton Eljšani potvrdio je za Kosovo onlajn da je uhapšen Srećko Sofronijević iz Zvečana, a sumnjiči se, kako navodi, za "rušenje ustavnog poretka Kosova".

Eljšani je dodao da je Sofronijević prebačen u policijsku stanicu Južne Mitrovice.

"Prebačen je u stanicu Jug gde se istražuje i ispituje. Nakon toga ćemo videti šta dalje", kazao je Eljšani.

Ranjavanje Sofronijevića

Srećko Sofronijević iz Zvečana upucan je 13. oktobra 2021. godne od strane pripadnika specijalne kosovske policije, i on je tada, u teškom stanju primljen u KBC Kosovska Mitrovica.

On je operisan  i izvađen mu je metak, a oporavak je nastavio u Beogradu, u Urgentnom centru.

Sofronijević je tada rekao da se nada da se tako nešto neće ponoviti nijednom Srbinu.

"Želim posebno da zahvalim mojoj braći sa severa koja su uz mene sve vreme i koja mi pomažu da prebrodim ovu muku. Daj Bože da se ovo nijednom Srbinu više ne desi, ne daj Bože deci, jer kada su upali kod nas nisu mislili ni na decu ni na stare, ni na mlade. Želim da moji sin i ćerka, Savo i Ana mogu normalno, kao i sva druga deca da se igraju sa vršnjacima kada izađu iz kuće, a ne da strahuju od metka. Mi smo nažalost na takav život navikli, ali naša deca nisu - da naši ljudi žive bezbedni, gde god da su i južno i severno od Ibra. Živela Srbija", istakao je tada Sofronijević.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading