"NEĆE PRED DECOM DA KAŽE DA LI GA MALTRETIRAJU" Tužan Božić u domu Slađana Trajkovića: Jedino se molimo Bogu da se dokaže nevinost!
Foto: Printscreen/Printscreen

Njegova supruga Suzana je pretužna uoči najvećeg hrišćanskog praznika, jer ga svi slave u krugu porodice, ali ona neće imati svoje najmilije na okupu.

"Jedino se molimo Bogu da se dokaže Slađanova nevinost i verujemo da je on nevin", kaže Suzana.

Suzana kaže da je advokat uložio žalbu i tražio da Slađana prebace u kućni pritvor. Iako je to jedino što želi, sumnja da će joj se želja ostvariti.

"On se sada nalazi u Podujevu u srpskom delu. Prebacili su ga 17. decembra, prvo je dva dana bio sa Albancima u ćeliji, pa su ga prebacili u srpski deo...Subota, nedelja, ponedeljak, tek su mu utorak dali jastuk. On neće da kaže pred decom da li ga maltretiraju ili ne, da se deca ne bi potresala", rekla je Suzana koja je ponovo uputila apel međunarodnoj zajednici.

"Želela bih još jednom da apelujem na Evropsku uniju, posebno na Euleks, da se jednom stane na put Kurtijevom teroru, da se ne zatvaraju oči u 21. veku, jer Slađan nema adekvatnu zdravstvenu zaštitu i negu", kaže Suzana.

SUPRUGA UHAPŠENOG BIVŠEG POLICAJCA OČAJNA: Trajković dobio lekove posle 20 dana

Slađanu je medicinska nega preko potrebna, a njegova supruga kaže da se on ne oseća dobro ni psihički ni fizički. Ona kaže da ne može da veruje da Srbi na Kosovu, da njen suprug, nemaju osnovno pravo na lečenje.

"Njemu je tri puta sanirana rana na glavi, što je imao masno tkivo, imao je visok šećer. Ta rana mu je probila sad i na nozi. Mi smo poslali tablete pre 15 dana, međutim nisu ih primili zato što su sa srpskom markicom. Pre tri dana kupili smo tablete u prištini sa markicom tzv. Kosova, u sredu smo išli u posetu, dali smo tablete, primili su ih na potirnici, ali juče kad smo zvali, te tablete mu nisu date", prepričava Suzana agoniju koju Slađan preživljava.

Članovima Slađanove porodice agonija ništa manje. Praznici su im, kako nam otkriva, teško pali.

"Najteže je sa decom. Deca su odvojena od oca... Tešim ih da će biti sve dobro, ali ni sama ne verujem više. Za Božić nismo planirali ništa, mislila sam da ne spremamo ništa. Dolazi mi ćerka sa unukicom i sin, pa ću zbog njih... Probaćemo kako tako da proslavimo"", kaže Suzana.

Podsetimo, Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra u južnom delu Mitrovice kada je otišao da kupi lekove.

Za njegovo hapšenje supruga je saznala tek nekoliko sati kasnije kada je otišla u stanicu da vidi šta je sa njim.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading