I AMERI "LAJKOVALI" VUČIĆEVU IZJAVU Ambasadi SAD se sviđaju otpriznavanja lažne države! (FOTO)
Foto: Alo/Alo/Ilustracija

Ambasada SAD u Prištini oglasila se povodom lajkovanja objave na društvenoj mreži Tviter o izjavi predsednika Srbije Aleksandra Vučića da je devet zemalja povuklo priznanje Kosova.

Američka ambasada je navela da je to urađeno nenamermo.

Priština poludela, Ameri se pravdaju

Tviter profil Ambasade SAD u Prištini lajkovao je sinoć objavu „Vaseljenske TV" u kojoj je predsednik Srbije Aleksandar Vučić poručio da je devet zemalja povuklo priznanje samoptoglašene nezavisnosti Kosova.

Američka ambasda u Prištini lajkovala objavu o povlačenju priznanja tzv. Kosova

I AMERI

Foto: Printscreen

 

 

Iz Ambasade su sada saopštili da zvanični nalog Ambasade SAD na Tviteru nije namerno lajkovao nijednu objavu u poslednja 24 sata.

- Da se razumemo nezavisnost Kosova je činjenica. Naš primarni cilj je da podržimo Kosovo u zauzimanju mesta koje mu pripada u evropskim i evroatlantskim strukturama. Mi se kategorički protivimo svakom nastojanju da se dovede u pitanje nezavisnost i suverenitet Kosova. Zvanični nalog Ambasade SAD na Tviteru nije namerno 'lajkovao' nijednu objavu u poslednja 24 sata. Kao što je ranije rečeno kada imamo stav da iznesemo mi to činimo putem zvaničnih izjava, a ne putem 'lajkova' na društvenim mrežama -  saopštila je danas Ambasada SAD u Prištini preko svog profila na Tviteru.

U poruci medijima, u kojoj se citira portparolka Džud Ketrin, se navodi da se ispituje kako se dogodilo nenamerno lajkovanje.

Nakon reakcije poslanika Pokreta Samoopredeljenje Armenda Muje na „lajk" Ambasade i ukazivanje šta u njoj piše, Ambasada je povukla „lajk".

Srbija je faktički postala čuvar međunarodnog prava što su manje države sveta prepoznale i zato imamo devet država koje su članice UN a koje su povukle priznanje Kosova. Shvatile su da bi i one mogle biti žrtve velikih sila i da nema drugog načina da se zaštite osim poštovanja međunarodnog prava, kaže profesor Stevica Deđanski.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obelodanio je podatak da čak 106 zemalja ne priznaje nezavisnost tzv. Kosova, dok ga 84 zemlje nedvosmisleno priznaje, a tri države „nisu načisto".

Vučić je objavio imena devet država koje su povukle priznanja - Somalija, Burkina Faso, Gabon, Esvatini, Libija, Gvineja, Antigva i Barbuda, Maldivi, Sveta Lucija, i najavio da čekamo desetu.

Pratite najnovije VESTI SA FRONTA

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading