Suđenje Slađanu Trajkoviću
Foto: Tanjug/Tanjug

On je ukazao na to da je optužnica Trajkoviću, koji se tereti za navodne ratne zločine, pročitana iako odbrani nisu dodtavljeni svi dokazi tužilaštva.

“Danas je uprkos našem protivljenju da se optužnica pročita, ona je ipak pročitana. Mi smo imali prigovor na ponašanje tužilaštva u pogledu dostavljanja i obeladanjivanja dokaza. Oni nama još neke dokaze nisu dostavili i ja se nadam da ćemo taj propust nekako u toku postupka anulirati”, rekao je Vasić nakon ročišta.

Dodao je da zbog odluke sudskog veća da suđenje bude zatvoreno za javnost, nije u mogućnosti da govori o optužbama protiv Slađana Trajkovića, ali je istakao da su optužbe neosnovane. Vasić je najavio da će podneti prigovor i na optužnicu i na dokaze. Sudija u postupku nije odredila datum održavanja sledećeg ročišta. Supruga Trajkovića, Suzana nada se da će se ipak dokazati da njen muž nije kriv i da će pravda pobediti.

„Psihički se drži i nadamo se i verujemo u pravdu, nadamo se da će Bog da bude na našoj strani, samo. Znamo da je Slađan nevin, trudićemo se borićemo se i dalje, mislim da ćemo izdržati“, kazala je Suzana Trajković.

Slađan Trajković uhapšen je 15. decembra prošle godine u južnom delu Kosovske Mitrovice i od tada se nalazi u pritvoru. On je bio pripadnik kosovske policije, a službu je napustio kada su svi Srbi sa severa napustili prištinske institucije 5. novembra.

Pre prijema u kosovsku policiju, prošao je sve bezbednosne provere, kako prištinskih, tako i međunardnih institucija. Njegovo zdravstveno stanje je pogoršano, pa su advokat i porodica više puta do sada zatražili da se brani sa slobode i da mu se omogući adekvatno lečenje u KBC Kosovska Mitrovica, a porodica i prijatelji su zbog, kako tvrde, lažnih optužbi, organizovali i mirne proteste u Kosovskoj Mitrovici i Prištini.

(Tanjug)

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading