Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović
Printscreen Youtube
Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović

Printscreen Youtube

Zoran Milanović, Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Printscreen Youtube

 

U Hrvatskoj je završeno glasanje u drugom krugu predsedničkih izbora, a prema prvim izlaznim anketama — vodi Zoran Milanović.

Prema izlaznim anketama koje su objavile nacionalne televizije, Milanović je osvojio 53,25 odsto, a Kolinda Grabar-Kitarović 46,75 odsto glasova.

20.33 Podršku Zoranu Milanoviću dao je i Stipe Mesić. On je rekao da je presudilo kod njega to da podrži Zorana Milanovića, ponašanje Kolinde Grabar Kitarović, koje je za njega bilo estradiziranje. On je poručio Milanoviću da će razgovarati sa njim posle izbora i da bi neke izjave drugačije formulisao. Samo neka drži čvrsto evropski pravac, poručio je Mesić

20:09 Stanje nakon više od 60 posto obrađenih biračkih mesta: Zoran Milanović je osvojio 53,58 posto (503.645 glasova), dok je za Kolindu Grabar-Kitarović glasalo 46,42 posto birača (436.395 glasova).

Zoran Milanović

Facebook printscreen

Zoran Milanović, Foto: Facebook printscreen

 

20.02 - DIP na malom uzorku je prednost Zorana Milannovića 54,01, a Kolinda 45,99

19.48 "Strategija nam nije bila pobednička, a bila je desnija kampanja nego što je u stilu HDZ-a. Ta odluka bila je na nivou štaba, koji je odlučio voditi kampanju", poručio je predsednik Sabora

 

19.37 "S predsednicom se još nisam čuo, s premijerom jesam. Izlazne ankete nam ne idu u prilog, razlika je veća nego što se realno može dostići. Napravit ćemo analizu kad dobijemo rezultate svih županija", rekao je Gordan Jandroković nakon izlaznih anketa za RTL.

 

 19.33 Analitičari: Izgleda da Hrvatska ima novog predsednika, a presudila je Slavonija

19:32  "Čestitao bih Milanoviću na jako dobrom rezultatu, a čestitao bih i Grabar-Kitarović. Ja sam uvek onaj koji kaže da sačekamo konačni rezultat. Uvek sam nadam. Kako bilo, narod je poslao poruku. Kome je poruka poslana? Hrvatski narod uvek šalje poruku kandidatima, i jednom i drugom. Ali šalje i poruku strankama koje su iza kandidata", izjavio je zamenik predsednika HDZ-a i potpredsednik Sabora Milijan Brkić.

"Ankete nisu ohrabrujuće, ali pričekajmo službene rezultate, prva je reakcija Ivana Anušića, vođe štaba Kolinde Grabar-Kitarović.

Zoran Milanović se nekoliko minuta nakon što su objavljene izlazne ankete oglasio na Fejsbuku.

 

"Hvala vam! Hvala svim volonterima, svima vama koji ste mi bili podrška u ovih šest meseci. Ljudi, hvala vam!", napisao je Milanović.

Kod Kolinde muk

Muk je zavladao u štabu Kolinde Grabar-Kitarović nakon izlaznih anketa, ozbiljna i zabrinuta lica okupljenih koji nisu još ni približno napunili veliku kongresnu dvoranu City Plaza centra.

Među njima je zasad gotovo da i nema viših članova HDZ-a, nego tek članovi stranačkih organizacija iz cele Hrvatske. Gospićki HDZ-ovci priznaju i kako su im se pri objavi izlaznih anketa noge odsekle, ali dodaju nada umire poslednja pa možda se rezultat ipak preokrene.

Komentari (1)

branka met

05.01.2020 23:04

Iskreno, Hrvati nisu imali izbora. KGK je izigravala jeftinu cajku sa estrade koje je groze svetski državnici, a stide Hrvati, a nedorastao i neiživljeni frajer sa Špice bez odgoja, obrazovanja, BEZ KARAKTERA i državničke mudrosti postaće problem EU koja će ga morati ponovo da disciplinuje.