vatra na njivama
ALO!
vatra na njivama

ALO!

Ilustracija, Foto: ALO!

Pripadnici MUP-a u Kragujevcu uhapsili su S.Đ. (67) iz Batočine zbog sumnje da je izvršio krivično delo izazivanje opšte opasnosti.

PROČITAJTE JOŠ: 

On je osumnjičen da je 18. oktobra 2018. godine u ranim jutarnjim satima zapalio nisko rastinje na dve katastarske parcele u selu Brzan i time izazvao požar koji se proširio na površinu od 10 hektara u neposrednoj blizini auto-puta Beograd - Niš.

Udes, saobraćajka na auto-putu

Čitalac Alo!

Udes, saobraćajka na auto-putu, Foto: Čitalac Alo!

 

Kako se sumnja, najverovatnije usled dima koji je smanjio vidljivost na auto-putu potom je došlo do saobraćajne nezgode u kojoj je jedna osoba izgubila život. Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će uz krivičnu prijavu biti priveden nadležnom tužilaštvu.

vatra na njivama

ALO!

vatra na njivama, Foto: ALO!

Prema Zakonu o putevima ova radnja predstavlja prekršaj za koji su zaprećene kazne u rasponu od 10.000 do 2.000.000 dinara - ukazuje u saopštenju resorno ministarstvo.

 

Takođe, podmetanje požara sankcionisano i Krivičnim zakonikom kao teško delo protiv opšte sigurnosti, kod kojeg je u slučaju smrtnih posledica predviđena kazna zatvora predviđena u trajanju od dve do 12 godina.