Mika Aleksić
Alo/ Ilustracija
Mika Aleksić

Alo/ Ilustracija

Foto: Alo/ Ilustracija

Aleksić je u sredu ponovo sproveden na saslušanje u Više javno tužilaštvo u Beogradu, gde je negirao navode prijave još jedne devojke (od njih 10) koja ga je prijavila za polno uznemiravanje. Nakon saslušanja, protiv Aleksića je tužilaštvo po drugi put proširilo istragu.

Prema saznanjima "Blica" sledeći korak istrage biće saslušanja svedoka odbrane, odnosno Aleksića koje će on predložiti tužilaštvu, a za koje smatra da bi mogli da mu pomognu tokom postupka.

- Iako je prvobitno najavljeno da će on predložiti 436 svedoka koji će pričati u njegovu korist i opovrgnuti optužbe protiv njega ispostavilo se da će tek nekoliko osoba sa kojima je blizak i za koje misli da će u njegovu odbranu pričati pred tužiocem - kaže izvor upoznat sa istragom.

Za sada nije poznato ko će se naći među svedocima Aleksića, a kako nezvanično saznajemo, njihova saslušanja mogu se očekivati već u narednim danima.

- Nakon toga očekuje se samo jedan korak u istrazi - psihološko veštačenje žrtava i okrivljenog. Veštačenje žrtava bi trebalo da ukaže kroz šta su sve te devojke prošle. Nakon što to bude obavljeno istraga će biti okončana, a tužilac nakon toga donosi odluku o podizanju optužnice - objašnjava naš sagovornik.

Najkasniji rok do kad tužilaštvo treba da podigne optužnicu je 17. jul, kada ističe tačno šest meseci od Aleksićevog hapšenja.

- Sudeći po tempu po kojem tužilaštvo sprovodi istragu očekuje se da se ona okonča i pre jula - dodaje naš sagovornik.

Tereti se za 19 krivičnih dela

Inače, Aleksić se tereti za ukuno 19 krivičnih dela - 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine na štetu ukupno deset oštećenih, od kojih je jedna bila maloletna. Ostale devojke je napadao, kako se sumnja, i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Podsetimo, Miroslav Mika Aleksić uhapšen je sredinom januara nakon što je pet devojaka koje su pohađale časove glume u njegovoj školi prijavilo za silovanje i seksualno zlostavljanje. Na dan njegovog hapšenja je objavljena ispovest hrabre glumice Milene Radulović koja je prvi put javno ispričala da ju je Aleksić silovao nekoliko puta. Prvi put, bilo je, kada je imala samo 17 godina!?

Aleksić je nakon privođenja dva puta sproveden kod tužioca. Prvi put u januaru ove godine kada je negirao optužbe da je napastvovao glumicu Milenu Radulović i ostale učenice u svojoj školi. Aleksić je zatim ponovo saslušan u tužilaštvu, a po prijavama još pet devojaka koje su ga naknadno prijavile za seksualno zlostavljanje.

Inače, pored 10 devojaka koje su u krivičnoj prijavi označene kao žrtve Aleksićevog seksualnog zlostavljanja, u Tužilaštvu je u svojstvu svedoka saslušano još najmanje šest devojaka koje su govorile o zlodelima koja je činio samozvani profesor glume.

- One su kao svedoci ispričale kroz šta su prošle i šta im je Aleksić radio, što će čitavu sliku o seksualnom zlostavljanju učenica učiniti potpunijom - rekao je ranije izvor.

Produžen mu pritvor

Odlukom suda Aleksić se nalazi u pritvoru da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo, kao i zbog uznemirenja javnosti. Njemu je pritvor istekao pre 15 dana, nakon čega je sud doneo odluku da se on produži do sredine marta.

Pročitajte još: