Violeta R.
Privatna arhiva
Violeta R.

Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

David G. (25) iz Srbije osuđen je u Nemačkoj na doživotnu robiju zbog sumnje da je 15. juna prošle godine sa 49 uboda nožem ubio svoju devojku Violetu R. (38), nakon što je njenoj trogodišnjoj ćerkici stavio slušalice na uši da ne bi slušala krike svoje majke!

Ubistvo je, kako su preneli lokalni mediji, otkriveno slučajno, kada je policija tog dana došla u stan osumnjičenog da ga uhapsi i isporuči Srbiji zbog trgovine ljudima, budući da je u odsustvu osuđen na 12 godina zatvora za to krivično delo.

Ilegalno ušao u Nemačku, za život zarađivao prevarama

Kako su posle zločina pisali nemački mediji, uhapšeni Srbin je u njihovu zemlju ušao ilegalno 2018. godine.

- Za život je zarađivao baveći se različitim prevarama, a u vezu s Violetom ušao je nadajući se da će mu to pomoći da obezbedi ostanak u Nemačkoj - rekao je tada izvor tamošnjih medija.

Međutim, tada niko nije otvorio vrata, pa je policija provalila u stan i zatekla stravičan prizor - izmasakrirano telo devojke ispod tepiha u dnevnoj sobi.

- Ubica je posle zločina pobegao, ali je ubrzo uhapšen u Hagenu, gde je pronađen sa ćerkicom (3) ubije žene - podseća sagovornik nemačkih medija.

Obdukcijom je kasnije utvrđeno da je nesrećna žena ubodena 49 puta i da je osumnjičeni koristio dva noža, budući da je na jednom pukla oštrica.

Prema objavljenim informacijama, motiv monstruoznog zločina je Violetina odluka da osumnjičenog ostavi zbog drugog muškarca. U presudi je navedeno da Srbin to nije mogao da dopusti jer je smatrao da je Violeta „njegovo vlasništvo“.

On je na suđenju priznao krivicu, pravdajući se da je bio ljut na svoju devojku.

- Bio sam besan na nju zbog njene odluke, ali i dalje je volim - rekao je navodno na saslušanju osumnjičeni.

Ovaj slučaj izazvao je buru u nemačkim medijima jer je posle ubistva otkriveno da je Srbin bio u ekstradicionom pritvoru, ali da je posle 10 dana, zbog administrativne greške, pušten da na slobodi sačeka odluku suda. Nemačke vlasti su tvrdile da je on morao da bude pušten jer je kasnila dokumentacija iz Srbije. Sa druge strane, naši pravosudni organi odgovorili su da su papiri poslati na vreme i da je molba za njegovo izručenje podneta i elektronskim putem i poštom. Srbin je 2. juna pušten na slobodu, a Nemci navode da je dokumentacija stigla dan kasnije.

Pročitajte još: