Slavomir Davidović
Alo!
Slavomir Davidović

Alo!

Slavomir Davidović, Foto: Alo!

Dva penzionera iz Petrovca na Mlavi digla su ruku na sebe u razmaku od svega sedam dana! Slavomir Davidović (65) iz sela Knežice obesio se 2. marta u dvorištu pored iznajmljenog stana jer je teško izlazio na kraj s depresijom. Samo nedelju dana ranije, u toj opštini se obesio i Radomir Milenković (65), pošto mu je u bolnici saopšteno da će mu odseći nogu.

Slavomir Davidović, devizni penzioner iz Švajcarske, oduzeo je sebi život u rodnom Petrovcu na Mlavi ispred stana u kojem je živeo kao podstanar. Kako saznajemo, Slavomir je kobnog jutra oko 9 sati izašao na terasu i jedan kraj kanapa vezao za drvo bora, dok je drugi stavio oko vrata i skočio. Njegovo telo je pronašao komšija tri sata kasnije dok je prolazio pored „Mlavinog magacina“ u Petrovcu na Mlavi.

Pročitajte još:

Meštani navode da se Slavomir na taj potez odlučio jer je navodno bio u lošim odnosima sa porodicom i bio je nezadovoljan životom. Međutim, njegov sin Goran nam je kratko poručio da se njegov otac borio sa depresijom.

- Ne bih da komentarišem priče meštana. Moj otac je imao probleme s depresijom. Jedan dan bi se osećao dobro, a drugi dan loše... Eto… Jeste, obesio se tako što je sa terase vezao kanap o drvo - kratko nam je rekao utučeni Goran Davidović.

Preporučujemo još:

Kako smo saznali, pronađeno je i Slavomirovo oproštajno pismo, u kojem je istakao da se na taj čin odlučio jer je bio nezadovoljan životom.

- Izvinjavam se što sam ovo uradio! Učinio sam ovo jer sam uvek ja za sve kriv. Poslednjih godinu dana nisam podizao penziju, ostavljam te pare porodici za trošak oko sahrane - naveo je u oproštajnom pismu.

Podsetimo, nedelju dana pre Davidovića, samoubistvo je izvršio i Radomir Milenković zvani Dunja iz sela Veliko Laole kod Petrovca na Mlavi. Kako smo saznali od njegovog sina Danijela, njegov otac, dugogodišnji dijabetičar, digao je ruku na sebe kada su mu lekari saopštili da moraju da mu odseku nogu.

Sin i brat ga ispratili na večni počinak

Slavomir je sahranjen na lokalnom groblju u Knežici, kod Petrovca na Mlavi.

- Prijatelji i rođaci su se oprostili od njega 5. marta u kapeli u Petrovcu. Sahrani su prisustvovali njegov sin Goran, kao i rođeni brat Živorad. Pošto je izvršio samoubistvo, sve je obavljeno bez popa - navodi jedna prijateljica porodice.