MAJKU MOŽDA NIKAD NE NAĐU Ostavila bebu zbog incesta?!

Promrzlo novorođenče staro svega tri sata pronađeno je u utorak ujutru oko 8:30 sati u pletenoj korpi u zaseoku Ponore, kod sela Bukovska u blizini Kučeva.

Policija, hapšenje
Policija Foto: Alo!/B.A.

Policija traga za porodiljom. Istražuje se i da li je dete eventualno napušteno jer je dobijeno iz inceste veze. Kako navodli lokalni portal TPK news, u okolnim selima na Homolju evidentirane su bolesne veze između rođaka, najčešće oca i ćerka ili brata i sestre. Nije isključeno i da je neko od meštana otac, a da je majka namerno korpu ostavila baš u selu gde živi otac deteta.

Promrzlog i uplakanog dečaka prihvatila je meštanka Ivana Živanović, nakon što joj je komšija Bratislav Žurkić javio da se pored puta nalazi korpa s bebom.

Komšija je otrčao do kuće kako bi slučaj odmah prijavio policiji, a Ivana je odmah u ćebe uvila bebu i pozvala ćerku Nevenu koja radi kao medicinska sestra u Kučevu.

U međuvremenu je u pomoć pritekao i komšija Vlastimir Milić, takođe medicinski tehničar, koji je zamolio brata Rodoljuba da bebu i Ivanu prevezu do Kučeva. Na pola puta su ih dočekali Ivanina ćerka Nevena i zet Ivan Rajčić, doktor u domu zdravlja koji su preuzeli bebu.

Mališan je zbrinut u Domu zdravlja u Kučevu, a zatim prebačen u Opštu bolnicu u Požarevcu, gde će boraviti dok brigu o njoj ne preuzme lokalni Centar za socijalni rad. Dečak je van životne opasnosti, a kako kažu lekari, rođen je u terminu i težak je 2,6 kilograma.

Brzo smo reagovali. Sestra Nevena i njen suprug doktor Ivan van radnog vremena su pritekli u pomoć i krenuli ka selu da donesu bebu. U domu zdravlja već je bila babica, pedijatar, svi koji su mogli da pomognu da se dečak oporavi i što pre prebaci za bolnicu u Požarevcu – kaže dr Emina Perić, direktorka Doma zdravlja u Kučevu.

Medicinski tehničar Vlastimir Milić kaže da je dečak, kome su nadenuli ime Srećko, nađen u korpi za pijac pored puta, umotan u tanko ćebence.

Komšinica je bebu odnela u kuću da je ugreje dok nismo krenuli za Kučevo. Kad smo našli bebu bilo je minus pet stepeni. Svašta je moglo da se desi da komšija nije slučajno naleteo na korpu. Po selu svakodnevno luta 15 pasa. Mogli su da rastrgnu dete. Sreća je da smo na vreme čuli bebin plač – priča Vlastimir.

On kaže da ne može ni da pretpostavi ko je mogao da ostavi tek rođenu bebu na debelom minisu da se smrzne.

– Policija je odmah saslušala jednu ženu, inače, majku četvoro dece na razgovor, ali se ispostavilo da se žena nije porodila, niti je bila trudna. Inače, u Bukovskom živi uglavnom starije stanovništvo, pa 11 godina ovde nije rođena ni jedna beba. Otud i toliki šok kad smo jutros jednu videli i to ostavljenu na mrazu. Ko zna ko je ostavio i što – priča Vlastimir.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi