Željko Ražnatović Arkan
EPA
Željko Ražnatović Arkan

EPA

Željko Ražnatović Arkan, Foto: EPA

Milan Miki Đuričić, osuđen na 30 godina zbog ubistva Željka Ražnatovića, ubijen je sredinom aprila 2018. u Johanesburgu. On je 12 godina bio u bekstvu, a tokom sudskog postupka pred srpskim pravosuđem tvrdio je da nije učestvovao u likvidaciji Arkana i njegovih prijatelja Milenka Mandića i Dragana Garića 15. januara 2000. u hotelu "Interkontinental", da bi pred izricanje presude 2006. nestao.

U dokumentima do kojih je Srpski telegraf došao su i spisi sa Đuričićevog saslušanja pred istražnim sudijom, kao i iskazi koji je davao tokom suđenja. On je tad ispričao da je Srpsku novu godinu 2000. dočekao na Paliću s Dobrosavom Gavrićem i Draganom Nikolićem, koji su takođe osuđeni zbog ubistva Ražnatovića.

Kupio pasoš za 1.100 maraka

Đuričić je ispričao da su on i Nikolić otišli u Banjaluku, ali kako nisu uspeli da dobiju lažna dokumenta, Gagi se vratio u Beograd.

- S prijateljem sam otišao u Federaciju BiH, gde sam nabavio ličnu kartu i otišao u Hrvatsku. U Zagrebu sam za 1.100 maraka nabavio pasoš na ime Kordić Ivice i otputovao za Trst, a potom za Beč - rekao je Đuričić.

ARKANOV TELOHRANITELJ OTKRIO DETALJE UBISTVA "Rekao mi je da ne idem za njim, a onda sam čuo pucnjavu! Kod Cece sam išao da uzmem drugi pištolj!"

- U Beograd smo se vratili 15. januara, a onda me je Gavrić pozvao da dođem u hotel na piće. Kad sam stigao, video sam kako baulja četvoronoške ispred ulaznih vrata. Na sebi je imao džemper koji sam mu poklonio dve godine ranije. Smestio sam ga u auto, a on je pozvao kolegu policajca da ga vozi u Loznicu. Pitao sam ga šta se dogodilo, a on je samo vikao da vozim. Govorio je: "Pi*ka jedna, neće on da pljuje i bije sav narod, pa i policiju" - rekao je Đuričić.

Željko Ražnatović Arkan

EPA

Željko Ražnatović Arkan, Foto: EPA

Đuričić: Ranjeni Gavrić vikao: "Pi*ka jedna, neće on da pljuje i bije sav narod, pa i policiju"

On je dodao da je išao u Loznicu da se raspita za Gavrićevo zdravstveno stanje, da bi potom pobegao iz Srbije iz straha od Arkanovih "Tigrova", koji su se muvali po gradu.

OKUPLJAJU SE MUDRE GLAVE! Sveštenici iz cele Srbije stigli na Kosovo, u drevnoj zadužbini počinje zasedanje, moraju da odluče ŠTA DA RADE! (VIDEO)

Krio se u JAR

Đuričić ubijen 25. aprila 2018. u Johanesburgu

Napadači ga izrešetali kad je džipom stao na semaforu

Kod njega nađen pasoš na ime Zorana Pavlovića

U Južnoj Africi je godinama i Dobrosav Gavrić