Škola
Alo!/Masanori Jošida
Škola

Alo!/Masanori Jošida

Škola, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Zbog pijanog vozača, kojem je, prema nezvaničnim saznanjima, pronađeno 0,4 promila alkohola u krvi, đaci Osnovne škole "Vladislav Petković Dis" iz Velikog Mokrog Luga nisu mogli da pođu na svoju dvodnevnu ekskurziju, koja je planirana juče, u sredu u 8 sati ujutru.

- Trebalo je juče da krenu u 8.00 sati na dvodnevnu ekskurziju sedmog razreda. Ispred škole smo bili u 7.20 sati. Vozač je pijan dovezao autobus, nije prošao alko-test. Tada smo čuli da ne može da se krene. Pokušali su da nam podvale priču da je stopirano zbog jedne devojčice koja neće ići pa moraju da pišu novi izveštaj - ispričali su roditelji.

Pročitajte još:

 

Osamdesetoro dece višesatno je sedelo u autobusu, dok nije došao drugi vozač, koji je prošao proveru i konačno su krenuli. Međutim, tu nije kraj očaju ekskurzije.

- Kasnili su na sve moguće. To je tura Zlatibor, Šangajska osimica, gde je trebalo da imaju ručak do 16 sati, a stigli su u 17.30 pa deca nisu ni ručala, a uplatila su. Vozi ih jedan vozač, i to noću, a zabrnjeno je i jedno i drugo. Jutros su ih izbacili u 7 .00 iz hotela, šetali su po planini. Sad se vraćaju na ručak, kreću kada obiđu Zlatibor - dodaju roditelji.