policija, silovanje
Alo!/Masanori Jošida
policija, silovanje

Alo!/Masanori Jošida

policija, silovanje, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Porodilja J. V. (29) iz Belotića kod Osečine, bila je uračunljiva, svesna postupaka i posledica, kada je u utorak svoju tek rođenu mušku bebu zadavila rukama! To su utvrdili veštaci psihijatri, pa će J. V. umesto za čedomorstvo biti osumnjičena za teško ubistvo, a predmet će preći u nadležnost Višeg javnog tužilaštva u Valjevu.

Pročitajte još:

Policija je telo bebe, umotane u prsluk, pronašla u poljskom vc-u seoskog domaćinstva u kom J. V. živi sa suprugom i dvoje dece. Pre pronalaska mrtvog novorođenčeta, u poljskom toaletu uočeni su obilni tragovi krvi i posteljica bebe.

Za nezapamćen slučaj u Podgorini, saznalo se u utorak pre podne, kada je suprug J. V. dovezao u valjevsku bolnicu, jer je bila u lošem zdravstvenom stanju. Primljena je na Odeljenje ginekologije Opšte bolnice, gde je utvrđeno da je imala obilno krvarenje, te da se porodila neposredno ranije, u noći između ponedeljka i utorka. Odbila je da kaže gde se beba nalazi, pa su lekari pozvali policiju i klupko je počelo da se odmotava.

U izjavi datoj policiji, rekla je da bebu nije usmrtila, već da je, navodno, imala spontani pobačaj. Obdukcioni nalaz, međutim, pokazao je da je beba zadavljena. Prethodno je rođena živa i bola je sposobna za vanmaterični život.

Njen suprug i ukućani izjavili su da, navodno, nisu ni znali, niti su primetili da je J. V. bila u drugom stanju. I seljani u Belotiću ističu da takođe nisu primetili da je ona bila trudna, te da su zaprepašćeni događajem koji se u Osečini i okolini ne pamti.