Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer
Alo/ Ilustracija
Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer

Alo/ Ilustracija

Slobodan Kašćelan i Radoje Zvicer, Foto: Alo/ Ilustracija

Stariji Stanišić je, podsetimo, izrešetan hicima iz „kalašnjikova“ 1997. ispred hotela „Mogren“ u Budvi, a ubica nikada nije pronađen.

Godinu dana kasnije buknula je vest da je njegov sin Nikola (24) nestao na plaži u Miločeru. Inspektori su ubrzo pronašli njegov skuter kod ostrva Sveti Nikola, ali od njega do danas nije bilo traga.

Međutim, kako Alo! saznaje iz izvora bliskih crnogorskom tužilaštvu, sin Rake Dilingera nije ubijen 1998. godine, kako se dosad mislilo, već u avgustu 2020! Za zločin se sumnjiče članovi kavačkog klana, na čelu sa vođom Slobodanom Kašćelanom.

„Kavčani“ crtaju mete na leđa „arkanovcima“

Članovi kavačkog klana u dugogodišnjoj su zavadi s ljudima bliskim Željku Ražnatoviću Arkanu. Jedan od njih je pripadnik zemunskog klana Luka Bojović, koji je usko povezan i sa škaljarskim klanom. Smrti u oči pogledao je i Rade Rakonjac, nekadašnji Arkanov telohranitelj, koji je 2. aprila 2014. izrešetan u kafiću „Mariki“ u Zvečanskoj ulici u Beogradu. On je takođe bio blizak Luki Bojoviću.

- Navodno, Dilingerov sin je 1998. lažirao svoju smrt, a u tome su mu navodno pomogli saradnici bliski Željku Ražnatoviću Arkanu. Istraga ukazuje na to da je falsifikovao lična dokumenta i da se svih ovih godina skrivao u inostranstvu. Imamo informaciju da je u pitanju isti čovek, ali će to moći da se potvrdi jedino ako pronađemo telo - navodi naš izvor blizak istrazi.

Crnogorski istražni organi sumnjaju da su „kavčani“ posle zločina telo mlađeg Stanišića spržili kiselinom na nepoznatoj lokaciji.

- Za ubistvo se sumnjiči 14 članova kavačkog klana, na čelu sa vođom Slobodanom Kašćelanom. Policija i tužilaštvo rade na slučaju i traže Stanišićevo telo. Prema nekim podacima, on je bio blizak škaljarskom klanu, a ubijen je jer je učestovao u likvidaciji jednog od „kavčana“. Policija sumnja da je njegov leš spržen nekom hemijskom supstancom, budući da se članovi kavačkog klana, između ostalih i grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, često opredeljuju za taj monstruozni način uklanjanja dokaza - navodi naš izvor.

Stanišićev otac Radoslav, koga su prijatelji zvali Raka Dilinger, osim što je važio za bliskog prijatelja Željka Ražnatovića Arkana, bio je i njegov izaslanik i predstavljao ga je kao kuma na svadbi biznismena Đovanija di Stefana i Mirjane Stanić u Italiji. Spajalo ih je i suparništvo s Vanjom Bokanom, ključnom figurom u švercu duvana na Balkanu, s kojim se Stanišić sredinom devedesetih sukobio u hotelu „Hajat“, kada su padale pesnice, ali i pištolji.

Raka Dilinger pripadao je grupi ljudi iz beogradskog podzemlja, među kojima su bili Veselin Vukotić, Jusuf Bulić, Darko Ašanin, Radislav Matić Beli, Dušan Stanimirović Nane i drugi. Bio je i kum Ljubomira Dapčevića, vlasnika brojnih lokala i kockarnica u Beogradu, koga je, zajedno sa ćerkom koja je s njim sedela u „Maderi“, 2010. ubila bivša žena.

Stanišić je bio suvlasnik kasina „Randevu“ čije je otvaranje planirano na leto 1997. u hotelu „Maestral“ u Miločeru. Međutim, ubijen je pre toga, poslednjeg dana februara 1997. godine. Utvrđeno je da je ubica bio na terasi hotela u Budvi, gde su pronađene puška i čaure, ali ne i sam izvršilac.

Spisak osumnjičenih za ubistvo Stanišića

Crnogorski mediji objavili su spisak od 14 članova kavačkog klana za koje se sumnja da su učestvovali u ubistvu Nikole Stanišića.

- Slobodan Kašćelan (58) iz Kotora

- Radoje Zvicer (49) iz Kotora

- Radoje Živković (35) iz Nikšića

- Milan Vujotić (39) iz Podgorice

- Dragan Knežević (40) iz Kotora

- Vladimir Vučković (45) iz Nikšića

- Srđan Jurišević (48) iz Tivta

- Zdravko Perunović (45) iz Nikšića

- Miloš Radonjić (45) iz Kotora

- Krsto Maroš (38) iz Kotora

- Darko Prelević (30) iz Pljevalja

- Aleksandar Dragićević (35) iz Podgorice

- Zoran Kažić (45) iz Podgorice

- Milan Knežević (43) iz Podgorice