Nasilje, batine, silovanje, mučenje,
Shutterstock, ilustracija
Nasilje, batine, silovanje, mučenje,

Shutterstock, ilustracija

Nasilje, batine, silovanje, mučenje,, Foto: Shutterstock, ilustracija

* Fotografije gole dece iz Čačka završile na pedofilskom sajtu

* Roditelji se mole da ne objavljuju slike svoje dece

* U Srbiji otkrivene sajber jazbine 

Igor Jurić iz Fondacije "Tijana Jurić" je za RTS rekao da su na dva pedofilska sajta čiji su serveri u Ukrajini otkrivene fotografije dece iz Srbije.

- Tu možete da nađete Čačak, ime i prezime dečaka ili devojčica koji su fotografisani potpuno nagi. Sve u zavisnosti od toga kako su roditelji postavili fotografije na Instagram ili Fejsbuk. Ukoliko su roditelji otac ili majka postavili fotografiju na kojoj piše, na primer, Marko Marić, Čačak, deset godina, oni tako sa tim podacima i okače fotografiju - objašnjava Jurić.

Muškarac uzeo dve flaše benzina i bacio na sopstvenu kuću, a onda se dogodio JOŠ VEĆI HOROR! Hitna prevezla tela u jezivom stanju!

AUTOR: Alo.rs./M.Č. DATUM I VREME: 19.08.2019. 20:33 - 19.08.2019. 20:44 Muškarac srednjih godina teško je povređen u pokušaju da sa dve flaše benzina zapali porodičnu kuću u selu Lipe kod Smedereva.

Dodaje da konzumenti fotografija kupuju te fotografije kako bi se samozadovoljavali.

- Konkretno, neki od pedofila uživaju u tome ako su devojčica ili dečak bucmasti, plavi, ili su mršavi sa kikicama, nebitno. Međutim, ono što je dodatna opasnost, jeste da ukoliko se nekom od pedofila to dete zaista svidi, ide se do toga da taj čovek dođe u fizički kontakt sa detetom, onda imamo zaista problem - objašnjava Jurić.

Ističe da roditelji nisu svesni u kakvu opasnost dovode svoju decu kačeći fotografije dece na društvene mreže.

- Mi smo time što smo okačili fotografiju na društvenu mrežu potpuno svesno tu fotografiju izložili javnosti - ističe Jurić.

 

Internet pedofil

Aleksandar Stanković

Internet pedofil, Foto: Aleksandar Stanković

SLUČAJ BAČKOG PETROVOG SELA

Igor Jurić je naveo i da se prošle godine u Srbiji desio prvi slučaj sajber jazbine.

- To je bilo u malom selu u Vojvodini, u Bačkom Petrovom Selu, gde su strani državljani iznajmili jednu kuću, dovodili decu koju su fotografisali i snimali potpuno nagu. Kako je kasnije dokazano, bilo je i fizičkog kontakta. Deca su tu dospela tako što su dovođena od strane roditelja, a neka deca su dolazila sama za novac - objašnjava Jurić.

On dodaje da ga je zaprepastilo to da su ljudi u selu znali šta se dešava u toj kući, da su ta deca pričala, ali da nisu reagovali, nisu prijavili taj slučaj.

PROČITAJTE JOŠ:

 - Naša svest je daleko od toga da mi sami postavljamo fotografije na društvene mreže i da, ukoliko saznamo da je seksualno zlostavljano, mi ćutimo, jer smatramo da nije naš problem. To mora da se promeni - ističe Jurić.

Kazao je i da su aktivisti Fondacije "Tijana Jurić" održali više od 400 edukativnih radionica na kojima su ukazali na sve mogućnosti zloupotrebe interneta.

Jurić je gostujući na RTS-u rekao da podaci pokazuju da nije dovoljno rađeno i da treba povećati broj aktivnosti koje bi upozoravale na opasnosti koje vrebaju na internetu. On poručuje roditeljima da ne postavljaju fotografije dece na društvene mreže jer time svoju decu direktno dovode u opasnost.

BONUS VIDEO: Dojava o bombi ispred skupštine Srbije