policija
Youtube/Printscreen
policija

Youtube/Printscreen

policija, Foto: Youtube/Printscreen

Kažnjen i upozoren! Nenad Alajbegović (39) zvani Alibeg, bivši vođa Partizanove grupe „Zabranjeni“, ranjen je zbog toga što je s novim ljudima počeo da diluje drogu na tuđoj teritoriji, nezvanično saznaje „Alo!“.

On je u veoma teškom stanju i nalazi se pod stalnim nadzorom lekara. Napad se dogodio u subotu, oko 20 sati, u Ulici narodnih heroja na Novom Beogradu, ispred zgrade u kojoj živi. Nepoznati napadači su ispalili u njega dva hica, a prijatelj Aleksandar H. odvezao ga je u Urgentni centar i rekao da je na Alibega pucano ispred njegove zgrade.

Kako smo ranije pisali, ispred zgrade su ga čekala dva napadača. Obojica su bila naoružana pištoljima, a jedan je koristio prigušivač.

- Alibeg je ranije bio vođa Partizanove grupe „Zabranjeni“, koja je u sukobu s grupom „Alkatraz“. On se iz svega povukao pre oko 10 godina i ljudi su ga retko viđali, ali je odskora počeo da diluje drogu s nekim novim ljudima, i to na tuđoj teritoriji!

Ova pucnjava je isključivo povezana s drogom i nema toliko veze s njegovom bivšom navijačkom grupom. Ovi mecu su bili kazna i upozorenje, jer u tom poslu moraju da se poštuju pravila i teritorija koju neko pokriva - tvrdi naš sagovornik upućen u sukob navijača.

 

Božidar Spasić, bivši operativac službe Državne bezbednosti, kaže za „Alo!“ da postoji mogućnost da neko želi da ukloni Alibega s određene teritorije.

Božidar Spasić

Pink TV/Printscreen

Božidar Spasić, Foto: Pink TV/Printscreen

- Gotovo sa sigurnošću možemo reći da se radi o nastavku sukoba navijačkih grupa. Iako je bilo reči o pomirenju navijačkih grupa i tvrdnji da su se ujedinile, to su samo priče za publiku, budući da između njih zapravo tinja rat! Kada ste vođa bilo koje jake grupe, to znači da imate jaku vojsku poslušnih momaka koji će uraditi sve što im kažete - od krađe do ubistva. Kada ste vođa, to može da znači da imate i kontrolu nad dilovanjem droge na određenoj teritoriji, a ne samo na stadionima, kako mnogi misle. Ovde je verovatno reč o osveti. Sve ukazuje da neko želi da ukloni bivšeg vođu navijača s određene teritorije - navodi Božidar Spasić.

Alajbegović ima podebeo dosije sa 67 krivičnih prijava, među kojima su i one za ubistvo, drogu, nedozvoljeno držanje oružja i razbojništvo. Ranije je preživeo dve sačekuše, a posle ove treće je u veoma teškom stanju.

- Priključen je na aparate i život mu je ugrožen. Lekari daju sve od sebe da ga spasu - kaže naš izvor. Policija pokušava da identifikuje napadače na osnovu snimaka video-kamera i da im uđe u trag. 

Komentari (1)

Goran

27.01.2020 07:52

Pa nije čovek narko diler. Lepo piše, u svim novinama, da je vođa navijača. Odakle vam ideja da je bilo šta dilovao? Sigurno ga je upucao neki zavidni navijač, koji nikako nije mogao da postane vođa.