Kori Udovički
Dušan Milenković
Kori Udovički
Kori Udovički , Foto: Profimedia

Udovički je, govoreći na IX godišnjoj konferenciji NALEDA na kojoj je pedstavljena Siva knjiga "Ekonomske reforme u Srbiji i ko stoji iza njih”, precizirala da je broj onij koji su pokrenuli legalan posao u pomenutom periodu veći za 22 odsto.

Prema njenim rečima, do toga je doveo povećan inspekcijski nadzor, te je za četiri meseca, sprovedeno više od 110.000 inspekcijskih nadzora i utvrđeno je više od 3.000 neregistrovanih subjekata.

Inspekcije su, ukazala je, dobile mogućnost da sprovode nadzor u stambenom prostoru koji se često koristi kao poslovni, i po nalogu suda je sprovedeno 56 uviđaja, dok je uz zahtev ili pristanak vlasnika ili zakupca urađeno 82 uviđaja.

Navodeći reforme koje je Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave na čijem je čelu već sprovelo ili planira da sprovede, ona je rekla da je planirano uvođenje “Bele liste poslodavaca” u 2016. a 2017 proširenje obuhvata fiskalizacije kada je Poreska uprava ojačana.

Ovo je, kako je navela, bio jedan od ključnih zakona, ali je i ponovila da će biti i novih propisa koji će regulisati da bude smanjen broj dokumenata koje zahtevaju državne institucije, da se ne bi došlo u situaciju da službenici od građana traže list iz knjige rođenih, ako su već dali ličnu kartu.
“

Imaćemo tu vrstu razmene informacija i objedinjene procedure”, rekla je Udovički.

Komentari (1)

milica

29.01.2016 13:51

Ova u tri mandata nije nikakav uspeh i rezultat pokazala