Šah penzioner penzioneri Kalemegdan
Alo!/Ana Paunković
Šah penzioner penzioneri Kalemegdan

Alo!/Ana Paunković

Foto: Alo!/Ana Paunković

 

* U penziju je otišao zbog povrede na radu

* Tada je imao 16 godina radnog staža

* Već 56 godina deda Taka dočekuje poštara sa penzijom

Deda Taku, koji je januara ove godine napunio 86 godina, zatičemo kako hrani prasiće u svom dvorištu. Još uvek može da radi, kako sam kaže ne posustaje i čuva se, noge ga slabije služe, ali dok mu je štapa, uz pomoć koga se kreće po dvorištu, za njega, nema krize.

Kada smo mu rekli da prema statistici republičkog Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje na koji se nedavno pozvala beogradska Politika, spada u grupu od 500 penzionera koji u čitavoj Srbiji koriste penziju duže od pola veka, nasmejao se podigao štap uvis i gotovo uskliknuo:

- E pa živ mi bio, ajde sada u kuću da popijemo po jednu u tu čast!

VIŠE NEĆE SVI MOĆI DA IZAĐU NA IZBORE! Vrhovni sud potvrdio - Od sada se glasa samo sa ovim dokumentom!

Dok odlaže štap i smešta se u svoju stolicu, na koju niko osim njega ne seda, u šali kaže kako je sad “ponosni nosilac još jedne titule”. Nepogrešivo i bez zastajkivanja, deda Taka se priseća i “deklamuje, koje je sve “funkcije, časno i pošteno obavljao”.

Devojčica vrištala i povraćala sluz! Umesto vode u flašici bio otrov!

AUTOR: Alo.rs/I.L. DATUM I VREME: 19.09.2019. 11:24 - 19.09.2019. 11:47 Nikome nije jasno otkud asepsol u flašici za vodu! Hitna pomoć, Foto: Alo!/Dejan Briza Jeziv slučaj, u kom dete nije pretrpelo teže posledice samo zahvaljujući tome što je na vreme stiglo do lekara, dogodio se u vrtiću "Naša radost" u Rači Kragujevačkoj.

- Dete moje, bio sam ti predsednik Mesne zajednice Gračanica šest godina, porotnik u sudu dve godine, predsednik Saveza boraca 11 meseci, predsednik disciplinske komisije u rudniku i na kraju 17 godina predsednik Udruženja penzionera centralnog Kosova. Eto sada sam, Bogu hvala, dočekao da budem i među 500 penzionera u našoj zemlji, ko što ti kažeš, sa najdužim penzijskim stažom - priča Maksimović i veselo dodaje da neće da se "preda, dok ne pridoda još neku titulu u svoju biografiju".

Penzioneri

Alo!/Vladimir Marković

Penzioneri, Foto: Alo!/Vladimir Marković

UDARAC IZNUTRA! Tači je odstranjen! Ide se direktno na Beograd!

Deda Taka nije ni sanjao da će njegov radni vek, koji je započeo u jami rudnika “Ajvalija, Kišnica i Novo Brdo“, biti četiri puta kraći od penzijskog. Otišao je u invalidsku penziju zbog teške povrede kičme u nezgodi koja se dogodila u jami. Zahvaljujući kako kaže, dobroj i stručnoj nezi lekara, stao je na noge, ali u jamu više nije mogao.

Poznati hirurg ugradio silikone starleti o trošku države! Palo veliko hapšenje

AUTOR: Alo.rs/Kurir/I.L. DATUM I VREME: 19.09.2019. 08:54 Doktor dobio novac u kešu za estetsku operaciju, ali je hteo da uzme novac i od RFZO! Goran Azanjak, hirurg, Foto: Printskrin/Facebook Doktor Goran Azanjak (55), jedan od najpoznatijih plastičnih hirurga u Srbiji i rukovodilac odeljenja za plastičnu i rekonstruktivnu hirurgiju u Kliničkom centru u Kragujevcu, uhapšen je zbog silikona koje je ugradio izvesnoj T.

- Teško je bilo sa tako malom penzijom iškolovati decu, ja sam Bogu hvala uspeo, školovao sam tri sina i jednu ćerku. Malo od penzije, više od poljoprivrede, držao sam volove i obrađivao zemlju sa mojom babom i evo kao što nas vidiš, još uvek možemo - priča deda Taka i pokazuje na svoju ženu koja pomaže snaji u spremanju ajvara.

SKANDAL U PRIŠTINI! Srbi oduševljeni, Albanci besni poput zveri! Izdaja u samom vrhu lažne države Kosovo!

- Moja penzija je bila uvek mala sada je 17.000 dinara. Za mene i moju babu dovoljno, ali znate kako kaže naš narod nije važno kolika je penzija, važno koliko je dugo trošiš - primer Stojana Maksimovića iz Gračanice to i dokazuje.

Oglasio se deda devojčice (2) iz Rače koja se otrovala u vrtiću. Direktorka ustanove ništa ne poriče (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 18.09.2019. 20:34 - 19.09.2019. 12:43 Sporna flašica bila na stolu PU "Naša radost", Foto: Printscreen Nakon što je Srbijom odjeknula vest da se devojčica iz Rače u predškolskoj ustanovi "Naša radost" otrovala asepsolom, u javnost isplivavaju detalji nemilog događaja.

Na kraju našeg razgovora deda Taka kaže „svi mogu sve i svako može šta hoće, ali Boga mi, dok nas Srbe ne stisne čvrsta ruka nema jedinstva ni sloge”.

VUČIĆ SE OBRAĆA CELOM SVETU! Počinje glavni skup u Njujorku, dolaze svi lideri država, objavljeno kada će se čuti glas Srbije!

 

Penzioneri

Alo!/Rajko Ristić

Penzioneri, Foto: Alo!/Rajko Ristić

“Nekada je bilo sve mnogo bolje, ljudi su se više poštovali“, komentariše ovo “vreme demokratije” deda Taka i u šaljivom tonu, kako smo i započeli razgovor nastavlja “hteli smo demokratiju i evo sada uživamo u njenim plodovima”.

Poluvekovni penzioni staž Stojana Maksimovića opisao je profesor Stojan Sekulić u monografiji „Gračanica, istorijsko-dokumentarni osvrt sa genealogijom porodica“ koja je štampana pre četiri godine.

MEDIJI SU PRENELI SVE POGREŠNO! Vučić otkrio detalje velike podele oko Kosova!

HODŽAJ UOČI IZBORA OPLEO PO PACOLIJU Ništa ne znaš i nesposoban si! Zbog tebe Srbija i Rusija gaze Prištinu!

BOMBA IZ PRAGA! Predsednik Češke traži povlačenje priznanja Kosova, oglasio se i Zeman, istorijski preokret na pomolu!

BONUS VIDEO: EKSKLUZIVNO ZA ALO! PREMIJERKA SRBIJE ANA BRNABIĆ