Izbori u Španiji
EPA/AP
Izbori u Španiji

EPA/AP

Foto: EPA/AP

 

* Na izborima 6. oktobra na Kosovu moći će da glasaju samo oni koji imaju "kosovska dokumenta"

* Odluka je definitivna, rekla je predsednica CIK-a Valjdete Daka

* Ona je takođe istakla da Srpska lista trenutno nema svog predstavnika u Centralnoj izbornoj komisiji

Vrhovni sud Kosova je potvrdio danas odluku Centralne izborne komisije da se 6. oktobra, na vanrednim parlamentarnim izborima, može glasati samo sa kosovskim dokumentima, prenosi Gracanicaonline.info.

MEDIJI SU PRENELI SVE POGREŠNO! Vučić otkrio detalje velike podele oko Kosova!

Izbori, Kosovska Mitrovica

Tanjug/ Filip Krainčanić

Izbori, Kosovska Mitrovica, Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

Odluka je definitivna, rekla je predsednica CIK-a Valjdete Daka, posle žrebanja za redosled partija i koalicija na izbornom listiću. Prilikom žrebanja nije bilo prevoda na srpski jezik.

- U stvari to nije glasanje, to je identifikacija. Na dan glasanja, identifikacija će se vršiti samo sa kosovskim važećim dokumentima - rekla je Daka nakon izvlačenja redosleda partija i koalicija za vanredne parlamentarne izbore.

Od Skadra do Novog Pazara, mi smo albanska braća!

AUTOR: Alo.rs/Tanjug/A.M. DATUM I VREME: 16.09.2019. 16:50 Bratski sastanak Ramuš Haradinaj, Foto: Facebook printscreen * Predsednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Ramuš Haradinaj ponovo provocira * Boravkom za vikend u dva crnogorska grada najavio ponovo otimanja teritorija Srbiji i Crnoj Gori * Glavna ideologija i vera Albanaca je Albanstvo Predsednik Alijanse za budućnost Kosova i bivši premijer Ramuš Haradinaj boravio je tokom vikenda u dvema crnogorskim opštinama, Plavu i Gusinju, na "bratskim sastancima", kako je sam naveo.

Ona je takođe istakla da Srpska lista trenutno nema svog predstavnika u Centralnoj izbornoj komisiji, jer je Stevan Veselinović, posle odluke da se na predstojećim izborima glasači ne mogu identifikovati sa ličnim dokumentima Republike Srbije, napustio CIK.

MEDIJI SU PRENELI SVE POGREŠNO! Vučić otkrio detalje velike podele oko Kosova!

Kosovo, plakati

Tanjug/ Filip Krainčanić

Kosovo, plakati, Foto: Tanjug/ Filip Krainčanić

- Ne. Srpska lista nema svog predstavnika trenutno. Gospodin Veselinović je samovoljno napustio Centralnu izbornu komisiju. Mi smo danas dobili odluku Vrhovnog suda kojom je potvrđena naša odluka. Dakle, mislim da gospodin Veselinović nema zašto da odbija da bude član CIK-a - naglasila je predsednica CIK-a.

HODŽAJ UOČI IZBORA OPLEO PO PACOLIJU Ništa ne znaš i nesposoban si! Zbog tebe Srbija i Rusija gaze Prištinu!

Izbori na Severu Kosova

Tanjug

Izbori na Severu Kosova, Foto: Tanjug

Član Srpske liste Zoran Mojsilović kaže da zvaničnu odluku Vrhovnog suda, njegova partija nije dobila.

- Upravo sam od vas dobio tu informaciju. Mi do sada nismo zvanično dobili na imejl nikakvo obaveštenje od Vrhovnog suda na žalbu koju smo podneli, vezano za glasanje i identifikaciju glasača sa ličnim kartama Republike Srbije. Sačekaćemo da vidimo šta piše u toj odluci Vrhovnog suda - rekao je Mojsilović.

BOMBA IZ PRAGA! Predsednik Češke traži povlačenje priznanja Kosova, oglasio se i Zeman, istorijski preokret na pomolu!

KURC PROMENIO PLOČU! Beč doneo odluku o Kosovu!

HARADINAJ HOĆE PONOVO DA OTIMA SRBIJI I CRNOJ GORI TERITORIJU, PA PORUČIO Od Skadra do Novog Pazara, mi smo albanska braća!

BONUS VIDEO: Ramuš Haradinaj će biti osuđen na doživotnu robiju?!