PANIKA U PRIŠTINI! Haradinaj nije jedini! Svi će ići u Hag!

U Prištini je zavladala panika.

Hag
Hag, Foto: Tanjug/Peter Dejong

* U narednim danima tužioci Specijalnog suda u Hagu mogli bi da pošalju na desetine poziva za saslušanje bivšim borcima OVK, objavila je Gazeta Express

* To je za prištinski list potvrdio lider organizacije veterana OVK Hisni Gucati

* Ispitivanja u Specijalnom tužilaštvu trebalo bi da se nastave do početka oktobra

Prema njegovoj najavi, uskoro bi pripadnik OVK iz regiona Dragaša, Ljuljzim Kabaši, trebalo da se pojavi pred tužiocima Specijalnog suda. Njega će, kako je rekao Gucati, specijalni tužilac saslušati 24. septembra.

„To je novi poziv koji je stigao u Dragaš našem saborcu. Poziv je stigao u petak. Stigli su i drugi. Još ne znamo imena, ali ima i novih. Ima nekih koji su stigli“, rekao je Gucati.

 

On je, takođe, potvrdio da je Specijalno tužilaštvo ispitalo i bivšeg gradonačelnika Kline Sokolja Bašotu.

"Sokolj Bašota vraća se danas nakon razgovora", rekao je on.

Ispitivanja u Specijalnom tužilaštvu trebalo bi da se nastave do početka oktobra, rekao je Gucati.

Smislio ga je proizvođač kondoma i pogađa u srž srpske politike!

AUTOR: Ekipa Alo! DATUM I VREME: 19.09.2019. 07:48 - 19.09.2019. 07:56 Velika većina ljudi u Srbiji saglasna je u jendoj stvari - nećemo bojkot izbora!

„Drugog oktobra biće saslušana poslednja osoba koju će pozvati Specijalni sud. On je veteran OVK iz opštine Suva Reka“, rekao je Gucati.

Hag sudije
Hag sudije , Foto: foto EPA

Podsetimo, u julu ove godine u Specijalizovanom tužilaštvu u Hagu završeno je saslušanje premijera privremenih prištinskih institucija u ostavci Ramuša Haradinaja.

Nakon saslušanja pred Specijalizovanim tužilaštvom Ramuša Haradinaj je u izjavi na srpskom jeziku precizirao da se pred tužiocem branio ćutanjem.

"Dobio sam pravni savet da uopšte ne iznosim svoju odbranu i neodgovaram na pitanja. Time sam završio obavezu prema sudu. Druge obaveze nemam - kazao je Haradinaj po izlasku iz zgrade tužilaštva.

Ramuš Haradinaj
Ramuš Haradinaj, Foto: EPA

Bonus video

Ana Brnabić o upadu u Rektorat

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi