Doček kineske Nove godine u Pekingu
Anadolu Agency
Doček kineske Nove godine u Pekingu

Anadolu Agency

Doček kineske Nove godine u Pekingu, Foto: Anadolu Agency

Iako je do dočeka nove 2020. godine ostalo više od mesec i po dana, radnici u turističkim agencijama širom Srbije već zadovoljno trljaju ruke jer su aranžmani za najluđu noć već rasprodati. 

Kako za „Alo!“ objašnjava Aleksandar Seničić iz JUTA, mesto više se traži za autobuske aranžmane u svim evropskim metropolama, ali i za planine u zemlji i regionu.

- Za Budimpeštu, Beč i Prag agencije zakazuju dodatne hotele jer je sve rasprodato. Aranžmani u mađarskoj prestonici su najjeftiniji, pa se dva noćenja u hotelu niže kategorije mogu pronaći i za 59 evra - kaže Seničić.

Što se tiče zimskih programa, prema Seničićevim rečima, Srbima je najviše interesantna Bugarska, zato što ima dobar odnos cene i kvaliteta, pa i ne čudi što su mnogi Zlatibor i Kopaonik zamenili Borovecom.

Budimpešta

Shutterstock

Budimpešta, Foto: Shutterstock

 - Bugarski zimski turistički centri imaju mnogo više smeštajnih kapaciteta od naših, pa su i cene nešto niže. To je razlog što su i ove sezone upravo Bansko i Borovec primamljivi našim putnicima - navodi Seničić.

Pomama i za egzotičnim putovanjima
Aleksandar Seničić, direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija JUTA, za „Alo!“ objašnjava da veliko interesovanje vlada i za daleke, egzotične destinacije.

- Traže se aranžmani za Tunis i Egipat. Za Novu godinu je u tim afričkim zemljama ostalo još malo mesta, a situacija je ista i kada je reč o periodu posle dočeka - kaže Seničić i napominje da je u odnosu na isti period prošle godine broj prodatih novogodišnjih aranžmana veći za dva odsto.

Grčka more

EPA-EFE/KATIA CHRISTODOULOU

 more, Foto: EPA-EFE/KATIA CHRISTODOULOU

Cene novogodišnjih aranžmana

Milano dva noćenja/ autobusom/ sa doručkom 79 €

Istanbul tri noćenja/ autobusom/ sa doručkom 99 €

Solun dva noćenja/ autobusom/ sa doručkom 105 €

Beč dva noćenja/ autobusom/ sa doručkom 149 €

Amsterdam pet noćenja/ autobusom/ sa doručkom 305 €

Rim četiri noćenja/ avionom/ sa doručkom 519 €

Pariz četiri noćenja/ avionom/ sa doručkom 599 €

Bali 16 dana/ avionom 1.549 €

Kuba 17 dana / avionom 1.649 €

PROČITAJTE JOŠ:

 BONUS VIDEO: Pitali smo narod da li znaju koji je praznik danas, a onda smo naišli na strance i iznenadili se