Darko Mitrović
Printscreen
Darko Mitrović, Foto: Printscreen

U trenutku kada u Srbiji dnevno umire više od 50 ljudi, a korona virusom bude zaraženo nekoliko hiljada, nije samo ni sramno, niti neodgovorno zloupotrebiti ulogu javne ličnosti za širenje opasnih stavova. To je i sumanuto. Ponajviše zato što se, iznoseći svoja banalna mišljenja, Mitrović sprda sa žrtvama opakog virusa, a njihovim porodicama stavlja so na ranu.

Pored toga što je Mitrovićev "savet", u najmanju ruku, banalan, on je i paradoksalan, budući da i sam tvorac ove ingeniozne misli radi na televiziji.

Ali voditelj Mitrović se ne zaustavlja na ideji da se kovid leči negledanjem televizije. Nastavlja u gorem i gorčem stilu.

"Jes' vala, ovi što su umrli, da su samo znali da ugase televizor na vreme, sad bi bili živi", napisao mu je jedan čovek ispod tvita, a on odgovorio, ni manje ni više, nego: "Daj mi jedan dokaz da su umrli od kovida... Obdukcija je zabranjena... Poštedi me demagogije".

Šta je tačno demagogija za voditelja Mitrovića? Da je manje ljudi umrlo od kovida-19, jel' to menja stvar? Pozivamo voditelja Mitrovića da svoju teoriju o demagogiji kaže porodicama 2.380 žrtava korone, koliko ih je do trenutka kada pišemo ovaj tekst u Srbiji. Neka mu ispričaju kako su se njihovi najmiliji borili za dah i umrli gušeći se i kako su se lekari borili za njihov život.

Izgleda da se voditelju Mitroviću od silnog mentalnog razgibavanja malo pomutio vid pa nije video nijednu strašnu priču ni na televiziji na kojoj radi, niti na Tviteru, gde velikodušno sipa svoje teorije zavere. Mitrović nije jedina javna ličnost koja je sebi dozvolila da širi teorije zavere kakve su, poslednjih nedelja, prepavile javni prostor u Srbiji i stvaraju dodatnu konfuziju.

Ali kako o dostojanstvu govoriti sa čovekom koji se uporedo s antikovidaškim stavovima ističe i mizoginim, primitivnim izjavama, poput one da je "Vesna Pešić baba".

Na teoriju zavere o žrtvama korone i lečenju kovida ipak mu je najbolje odgovorio tviteraš Darko Jovanović: "E, baš ti hvala! Preneću večeras pacijentima na respiratoru na prepunom odeljenju intenzivne nege!"

Postoji škola mišljenja po kojoj svakog kovididiota, antikovidaša, antimaksera, antivakcinaša treba nakratko poslati u jednu od kovid bolnica, da vidi kako izgleda samo jedan dan u ovom paklu. Ima i ideja da se napravi kovid rijaliti - da se lepo uključe kamere u bolnicama i da cela Srbija, uključujući i Mitrovića, gleda 24 sata uživo sedam dana u nedelji prenos iz crvene zone.

Da li bi voditelj Mitrović i tada rekao - Ugasite televizor?

Pročitajte još:

Komentari (6)

raca

15.12.2020 07:17

Ima jedna stvar koja se zove blesimetar - e kad bi na taj blesimetar spojili tog sivonju i njegovu ekipu taj blesimetar bi puko jer nepostoje decimale za merenje mentalnog stanja tog i njemu sličnih

zoli

15.12.2020 09:31

rastom pigmej takodje i moralni pigmej.Mali cirkuzant umislio da je neka licnost ,faca

Caca

15.12.2020 19:28

@zoli - Samo kid si ti FACA

milomirdv

15.12.2020 15:43

Lepo kaže bilmez. Isključiti TV dok on vodi program, a najsigurnije je blokirati televiziju na kojoj je on voditelj.

Prijatelj

15.12.2020 18:45

Nije ni cudo, kada se zna, da je po smrti svoje supruge odmah nasao zamenu i ne caseci ni casa, ozenio se ponovo!

cile

16.12.2020 20:38

@Prijatelj - Прво - није се оженио, а друго - научи правопис, за почетак! Не постоји, "по смрти" него ПОСЛЕ...