Porez, humanitarna pomoć
Alo!/Ognjen Radošević
Porez, humanitarna pomoć

Alo!/Ognjen Radošević

Porez, humanitarna pomoć, Foto: Alo!/Ognjen Radošević

Plaćanje poreza, kao i mnoge druge usluge, danas su moguće od kuće. Portalu Lokalne poreske administracije korisnici mogu da pristupe na dva načina kvalifikovanim elektronskim sertifikatom i korisničkim imenom i lozinkom.

Ukoliko korisnik želi da portalu pristupa korišćenjem korisničkog imena i lozinke, neophodno je da zainteresovani podnese zahtev za otvaranje korisničkog naloga i lozinke. On se podnosi u filijali u kojoj je evidentiran kao poreski obveznik. Ukoliko je osoba obveznik u više lokalnih poreskih administracija, bira jednu. Preporuka za fizička lica je da biraju po mestu prebivališta ili po mestu sedišta pravnog lica.

Korak 1

Korak 2

Otvoriće vam se nova stranica na kojoj je potrebno da unesete korisničko ime i lozinku koju ste dobili u vašoj Lokalnoj poreskoj administraciji.

Korak 3

Posle prijave na sistem pokazaće vam se sledeća forma.

Korak 4

Vaše imovinsko stanje možete videti kada kliknete na meni "Upit stanja", posle čega treba odabrati polje "Pregled stanja na računima obveznika".

Korak 5

Izaberite obveznika.

Korak 6

Odabirom obveznika prikazaće se stranica "Stanje na računima po opštini". Izborom opštine i klikom na dugme "Detalji" imate uvid u vaše imovinsko stanje na teritoriji cele Srbije.

Korak 7

Da bi fizičko lice bilo u mogućnosti da plati porez potrebno je da se prijavi pomoću kvalifikovanog elektronskog sertifikata. Nakon logovanja sertifikatom potrebno je: uneti validnu imejl adresu, izabrati bar jedan račun za plaćanje, uneti odgovarajući iznos za uplatu (različit od nula) i kliknuti na dugme "plati".

Tagovi

Komentari (1)

Miki Ivanović

20.02.2020 01:14

Očito je da niste kompletno informisani, jer niste napomenuli da tom portalu mogu da pristupe samo oni koji imaju Windows sistem.Oni koji imaju Linux, nemaju šanse, i to treba naglasiti ljudima, a i premijerki,jer je mogla da da zadatak da se taj problem prevaziđe.