Bolnica
Tanjug/ Sava Radovanović
Bolnica

Tanjug/ Sava Radovanović

Bolnica, Foto: Tanjug/ Sava Radovanović

* Identifikovani su novi podtipovi agresivnih plućnih karcinoida

* U ovom trenutku ne povezuje sa najčešćim faktorom rizika za rak - pušenjem

* Naučnici Međunarodne agencije za istraživanje raka nove agresivne podtipove plućnih karcinoida nazivaju superkarcinoidi

Identifikovani su novi podtipovi agresivnih plućnih karcinoida, retkog tipa plućnih tumora čiji se uzrok u ovom trenutku ne povezuje sa najčešćim faktorom rizika za rak - pušenjem.

Pročitajte još:

Uz ograđivanje da su neophodna dalja istraživanja, naučnici Međunarodne agencije za istraživanje raka objavili su rezultat svog rada u saopštenju u kom stoji da se novi agresivni podtipovi trenutno ne povezuju sa pušenjem.

Urgentni centar, bolnica

Alo!/ Dejan Briza

Foto: Alo!/ Dejan Briza

"Pacijenti sa superkarcinoidima imaju slabije šanse da prežive (33 odsto kroz 10 godina) u poređenju s pacijentima obolelim od drugih plućnih karcinoma gde je stopa čak 76 odsto preživelih", navodi se u saopštenju agencije koja je u okviru Svetske zdravstvene organizacije.

Njihovo istraživanje je dalji pomak u, da tako kažemo, identifikaciji pojedinih tumora i pronalasku njihovih molekularnih karakteristika.

Građanima Srbije leže novac, požurite na šaltere Pošte sa ličnim kartama!

AUTOR: Blic/ Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 03.09.2019. 11:35 Sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i jedna rečenica. Red, pošta, čekanje, Foto: Alo!/Ana Paunković * Svi koji nisu prodali akcije NIS polovinom septembra dobiće novac od dividende koju će akcionarima isplatiti ova kompanija * Kako se saznaje, NIS će isplatiti dividendu 17.

Inače, karcinoidi pluća čine oko pet odsto među tumorima pluća i za njih nema pametnih terapija, već se leče hirurški ako se otkriju na vreme.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!