NA RAČUNU SKORO 10.000 DINARA Građanima Srbije leže novac, požurite na šaltere Pošte sa ličnim kartama!

Sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i jedna rečenica.

Red, pošta, čekanje
Red, pošta, čekanje, Foto: Alo!/Ana Paunković

* Svi koji nisu prodali akcije NIS polovinom septembra dobiće novac od dividende koju će akcionarima isplatiti ova kompanija

* Kako se saznaje, NIS će isplatiti dividendu 17. septembra

* Akcionarima je, inače, predviđena isplata ukupno 6,5 milijardi dinara

Svi koji nisu prodali akcije NIS polovinom septembra dobiće novac od dividende koju će akcionarima isplatiti ova naftna kompanija. Kako se saznaje, NIS će isplatiti dividendu 17. septembra.

Reč je o 34 dinara za svaku akciju, odnosno 170 dinara za pet akcija, koliko je svaki građanin koji je imao pravo na besplatne deonice, 2010. godine i dobio akcija od ove naftne kompanije. Pravo na dividendu imaju akcionari koji su posedovali akcije NIS 17.06.2019. godine.

DRAMATIČNI DETALJI MLADIĆEVOG HAPŠENJA Zabarikidiran, u mrklom mraku, stoji iza vrata... Zbog toga što se desilo kada su uključili svetlo, zaboleće vas srce

OTVARA SE SPECIJALNA FARMA Litar mleka iz srpskog sela koštaće 50 evra, a sir će biti papreno skup! Lepe vesti obradovale poljoprivrednike!

Akcionarima je, inače, predviđena isplata ukupno 6,5 milijardi dinara odnosno 25 odsto neto dobiti društva za 2018. godinu. U toj godini NIS je ostvario neto dobit veću od 26 milijardi dinara.

Pošta
Pošta, Foto: Alo!/Vladimir Marković

Na računu skoro 10.000 dinara

U slučaju da niste prodali besplatne akcije, kao ni podizali novac od dividendi, sada na računu imate oko 9.800 dinara. Jedna akcija NIS na berzi vredi 680 dinara a pet koliko je svaki građanin dobio ukupno 3.400 dinara. Akcija Aerodroma vredi 840 dinara, a građanima je na račun uplaćeno i po 1.700 dinara na osnovu akcija Akcionarskog fonda. Na ime dividendi tokom prethodnih nekoliko godina NIS, Aerodrom i Telekom svakom građaninu su uplatili po ukupno 4.400 dinara od čega je 1.300 dinara dividenda koju je nedavno isplatio Aerodrom "Nikola Tesla".

ODLUKA UPRAVO SAOPŠTENA Uvode se nikad veće promene na fakultetima u Srbiji! Studenti su na ovo dugo čekali!

VAŽNA PROMENA ZAKONA O SAOBRAĆAJU! Niko više neće smeti ovako da sedi u automobilu!

Idite u crkvu i ispoštujte ovaj običaj za mir i sreću u porodici!

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 03.09.2019. 10:02 Hristov apostol poučio ga je istinitoj veri, a zatim i krstio.

Kako do novca

Novac od dividende građani mogu da podignu na šalteru preduzeća Pošta Srbije uz obavezno pokazivanje lične karte. Dakle, sve što je potrebno jeste lično prisustvo, lična karta i rečenica da hoćete da podignete novac po osnovu dividende od akcija NIS. Građani koji nemaju račun za besplatne akcije u Pošti, novac od dividende mogu da podignu u svojoj banci. S druge strane, novac od akcija mogu da dobiju samo ukoliko deonice prodaju, a to je moguće takođe u Pošti davanjem naloga za prodaju.

Bonus video

Neverovatno parkiranje u centru Beograda!

 

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi