ČEN BO SAOPŠTILA SJAJNE VESTI Kina šalje, stiže spas za Srbiju, dobićemo najmoderniju laboratoriju za koronavirus u Evropi

Peking do kraja uz Srbiju.

Kina
Foto: EPA

Prve dve najmodernije laboratorije za brzo potvrđivanje prisustva koronavirusa biće u Srbiji, odnosno u Beogradu i Nišu, zahvaljujući donaciji Kine. Laboratorije su po ugledu na laboratorije kakve ima kineski Institut BGI, ukazala je ambasadorka te zemlje u Beogradu Čen Bo.

- Očekujemo da će kineska oprema i tehničari stići iz Kine u Beogad narednih dana i naša ambasada će učiniti sve da pruži podršku u izgradnji laboratorija - rekla je Čen Bo.

Čen Bo
Čen Bo, Foto: Tanjug

Čen je zahvalila srpskoj vladi i premijerki Ani Brnabić na saradnji, kao i svim prijatlejima u Kini koji doprinose saradnji dve zemlje. Posebno je zahvalila institutu BGI što pomažu Srbiji da se bori sa koronavirusom u ovim teškim vremenima, kao i kompaniji Zi Ðin, koja je finansirala deo sredstava, i tako pokazala društvenu ogvovronost prema srpskom društvu.

- Kapaciteti Srbije za testiranje na koronavirus biće povećani sa ove dve laboratorije u Beogradu i Nišu. Kineska ambasada je spremna da uloži maksimalne napore da izgradimo što pre ove dve laboratorije - rekla je Čen.

Aleksandar Vučić, Čen Bo
Aleksandar Vučić, Čen Bo, Foto: Instagram/Budućnost Srbije

Istakla je da će BGI sigurno kada sve ovo prođe imati puno mogućnosti da sarađuje sa Srbijom i dodala da je to vodeći institut za geonomiku u svetu, koji je aktivno učestvovao u borbi protiv virusa u Kini.

Povezane vesti

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi