ZBOG OVOGA JE PRIJEPOLJE U MINUSU 60 MILIONA DINARA Građani bili u strahu, a sada napokon mogu da odahnu

U Prijepolju je uspešno obavljena akcija u kojoj je uhvaćeno 10 pasa lutalica, a koji su ugrožavali bezbednost građana, a opština je od početka godine, samo za štetu nastalu od ujeda pasa izdvojila više od 60 miliona dinara.

Pas, psi lutalice
Pas, psi lutalice, Foto: Rina

Po izveštaju komunalnog inspektora akcija je protekla u skladu sa ugovorom uz manja negodovanja pojedinih nezadovoljnih građana.

- Prijepolje, a većinom i sve opštine u Srbiji imaju problem sa psima lutalicama, međutim, na žalost Prijepolje, možda i pretenduje u ujedima pasa, da li na ovakav ili onakav način. Time moramo da se pozabavimo, jer psi lutalice nanose ogromne štete, kako građanima, tako i budzetu opštine Prijepolje - kazao je Zoran Despotović, čalan opštinskog veća.

On je istakao da se opštinska vlast pozabavila tim rešenjem, skoro je i potpisaan jedan memorandum, tri opštine Nova Varoš, Priboj i Prijepolje za izradu azila. To još uvek traje, zbog dozvola, lokacije gde bi se morali imati kompletni uslovi vezano za otvaranje takve jedne ustanove.

- Raspisali smo javni poziv i ponuđač se javio, to je Avenija mb iz Beograda, oni imaju azil u Vrnjačkoj Banji, potpisan je 12.10, zaključen je 13.11, juče smo na sajtu opštine objavili da svi oni koji imaju pse da ih ne puštaju. Imamo i odluku o držanju pasa i mačaka na teritoriji opštine Prijepolje, toga treba da se pridržavamo, znači sve ono što se nađe van kapije i nije na povocu, smatra se da je pas lutalica - kazao je Despotović.

Vranje, lutalice
Vranje, lutalice, Foto: Alo!/ V. P.

Juče je sprovedena akcija, humano hvatanje pasa lutalica, evidentiraju se prevoz smeštaj i ishrana. Stručna trijaža uhvaćenih pasa, sterilizacija, lečenje parazita, vakcinacija protiv besnila, mikročipovanje, obeležavanje pasa i foto evidentiranje.

- Čim se obeleži pas sa ušnom markicom, on će biti za šest meseci ponovo biti uhvaćen i vraćen u azil da bi se vakcinisao. Sve je urađeno po slovgu zakona. Ove akcije ćemo i dalje raditi na teritoriji opštine Prijepolja dok ne izradimo prihvatilište, odnosno smeštaj pasa lutalica - zaključio je Despotović.

Nakon obavljenog tretmana i procene veterinara građani mogu preuzeti svog ljubimca uz nadokmadu za čipovanja, sterilizacije i veterinarske usluge.

Povezane vesti

 • Korisnik: Ana Petrović
  29/11/2020 - 16:55
  Psi su uglavnom na ukici zbig nesavesnih gradjana koji ih izbacuju. A sto se ticr humanog uklanjanja, takvo cimanje, bacanje u kamion i izladnjivanje dozivljavaju psi od ovih koji se posle javljaju kao strucnjaci. Na opstinama u Beograduse psi udomljavaju i ljudi brinu o njima. Samoorganizovali smo se da psi ne zavrsavaju po azilima, upisani, u smradu i gladni jer upravnici azila i zaposleni trose pare za sebe, koje su dobili za sebe
 • Korisnik: Logika
  28/11/2020 - 18:19
  Po slovu zakona? Po zakonu opština treba da ima svoju službu i azil a ne da angažuje "partijski podobnu" firmu za čišćenje za koju cela Srbija zna da samo ubija ili izbacuje pse na drugim opštinama a pare posle dele. Psi se obeležavaju čipovima a ne markicama. Ako imate puno više prijaveljnih ujeda onda se verovatno radi o prevarama, ne može Prijepolje da ima nekoliko puta više ujeda od drugih mesta sa istim brojem pasa
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi