Zahvalnice za najbolje medicinske sestre
Dom zdravlja Šabac
Zahvalnice za najbolje medicinske sestre

Dom zdravlja Šabac

Zahvalnice za najbolje medicinske sestre, Foto: Dom zdravlja Šabac

Sa ciljem da neguju sećanje na svoju koleginicu, ali i afirmisanje požrtvovanog rada, profesionalnu posvećenost i odgovornost, šabački Dom zdravlja „Dr Draga Ljočić“ ustanovio je nagradu „Ljubinkina zahvalnica“ za najbolje medicinske sestre.

Ovo priznanje ponelo je osam medicinskih sestara kojima je u utorak nagrade uručio dr Branko Vujković, direktor Doma zdravlja.

- Nagrada koja nosi ime medicinske sestre koja je ubijena na svom radnom mestu nije samo simbolično sećanje na Ljubinku. Ovo je vrednosna vertikala koju želi da uspostavi Dom zdravlja koji od nedavno nosi ime prve žene lekara dr Drage Ljočić. Naša želja je da sačuvamo sećanje na Ljubinku, nagradimo rad, ali i više od toga, da uspostavimo sistem u kom su profesionalna etika i lična posvećenost mera vrednosti. Naravno da je ovo i način da skrenemo pažnju javnosti na tragediju koju ne smemo zaboraviti i jedno od osnovnih prava čoveka, koje imaju i lekari, sestre i tehničari - pravo na slobodan rad i potrebu da se bezbednost medicinskih radnika rešava sistemski, a ne da o tome pričamo samo kada se nešto tragično dogodi – rekao je dr Vujković.

Nagrade za dosadašnji rad i angažovanje dobile su medicinske sestre: Radojka Dikosavić, Milija Selenić,Radmila Zeljić, Suzana Dimitrijevski, Ljiljana Đukić, Aleksandra Mitrović, Ana Radovanović i Slavica Matić Panić.

On je došao da mu se prepišu lekovi, ušao je u ordinaciju gde je ona, iako je bila pauza, primala knjižice.