Kućna žurka
Shutterstock/SeventyFour
Kućna žurka

Shutterstock/SeventyFour

Ilustracija Foto: Shutterstock/SeventyFour

U nedelju uveče kontrolisano je 208 objekata, 29 je nađeno u prekršaju, a 11 lokala je ispražnjeno zbog toga što su imali goste nakon propisanog radnog vremena do 20.00 časova.

„Za protekli praznični vikend imamo popuštanje discipline i evidentno je da inspekcijske službe koje su bile na terenu su našle povećan broj nepoštovanja mera u odnosu na prethodni period”, kazao je gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić nakon održanog gradskog Kriznog štaba, javlja Tanjug.

Zoran Radojičić

ALO! foto Marko Djokovic

Zoran Radojičić, Foto: ALO! foto Marko Djokovic

Posebno je naglasio saradnju sa Tužilaštvom, s obzirom da je pet osoba zadržano zbog nepostupanja prema zdravstvenim merama koje su propisane u pandemiji.

Radojičić je kazao da 366 osoba radi u inspekcijskim službama u različitim smenama već godinu dana i to maksimalno odgovorno i ozbiljno.

Poručio je građanima da nije vreme za opuštanje i naveo da rizična ponašanja mogu opet dovesti do skoka novozaraženih.

Kako ističe, s druge strane zdravstveni radnici već skoro godinu dana rade i bore se protiv virusa korona i da sačuvaju svaki život zbog čega su iscrpljeni, a veliko je pitanje kako bi mogli da izdrže veliki skok obolelih.

„Nema tog leka, te vakcine koja može da nas zaštiti ako mi sami ne vodimo računa o svom zdravlju i ne ponašamo se odgovorno. Na kraju smo borbe protiv virusa korona i ne smemo tolerisati bahatost i neozbiljnost”, poručio je Radojičić.

Zadržani vlasnik i menadžer kafane, ali i tri gosta

Zbog nepoštovanja epidemioloških mera i nedozvoljenog okupljanja građana, Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu odredilo je zadržavanje od 48 časova, vlasniku i menadžeru lokala „Gradska kafana” na Novom Beogradu, M. M. (35) i V. D. (31).

Ilegalna žurka

Alo.rs

Ilegalna žurka, Foto: Alo.rs

Oni se sumnjiče za krivično delo nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije, rečeno je Tanjugu u tom tužilaštvu.

Zadržavanje od 48 časova određeno je i za troje gostiju lokala, jer su gađali čašama i flašama policijske službenike prilikom intervencije.

Za to su osumnjičene R. J. (29), R. N. (29) i P. N. (23). Njima se na teret stavlja krivično delo napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti.

Svi oni će u pomenutom roku biti privedeni na saslušanje u tužilaštvo. U Beogradu do sada vakcinisano više od 220.000 osoba.

Vakcinacija, Beograd

Grad Beograd

Vakcinacija, Beograd, Foto: Grad Beograd

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić izjavio je danas da je do sada u glavnom gradu Srbije protiv virusa korona vakcinisano više od 220.000 građana, od kojih su neki i revakcinisani.

Radojičić je, nakon sastanka gradskog Kriznog štaba, kazao da je pre dva dana 15.500 ljudi dobilo vakcinu, što prvu, što drugu dozu, a da je juče nešto manje od 10.000 Beograđana vakcinisano, javlja Tanjug.

Prema njegovim rečima, za danas je na Beogradskom sajmu na punktovima za vakcinaciju zakazana revakcina za 3.524 osobe.

„Vakcinacija ima svoj kontinuitet, nastavlja se i to je dobra stvar za borbu protiv virusa korona”, kazao je gradonačelnik.