"DEVOJČICA NEMA NIKAKVE VEZE SA KORONOM, BOLUJE OD ASTME" Oglasio se ministar Lončar povodom sporne fotografije iz Novog Pazara

On je rekao i da je devojčica poslata u Kraljevo gde je pregledana i određena joj je terapija, posle čega je vraćena i oseća se dobro.

Zlatibor Lončar
Zlatibor Lončar, Foto: Printscreen/Prva

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je danas da se o korona virusu objavljuju samo proverene informacije i saopštio da devojčica koja je prikazana na fotografiji ispred pedijatrijskog odeljenja bolnice u Novom Pazaru nema nikakve veze sa koronom, i da joj je napolju pružena prva pomoć, jer boluje od astme.

"Devojčica nema nikave veze sa koronom, boluje od astme, trebalo je da primi terapiju dok ne dođe do Kraljeva, a najsigurnije za devojčicu je bilo da ne ulazi u crvenu zonu, u kovid bolnicu. Ukazana joj je prva pomoć na najadekvatniji način da se ne bi zarazila", istakao je Lončar za tv Pink povodom navoda u pojedinim medijima o situaciji u Novom Pazaru.

On je rekao i da je devojčica poslata u Kraljevo gde je pregledana i određena joj je terapija, posle čega je vraćena i oseća se dobro.

Novi Pazar
Novi Pazar, Foto: Printscreen Twitter

"Ne treba zloupotrebljavati neproverene informacije i širiti paniku među građanima", apelovao je Lončar.

On je rekao da mora da se osvrne i na Sjenicu i istakao da su tamo ekipe vojnih i civilnih lekara na osnvu naredbe predsednika Aleksandra Vučića.

On je rekao i da je napravljen program rada, a da Vučić na sat vremena proverava stanje u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu, vodeći računa o svim tim ljudima dole.

Zato je, kako je rekao, potrebna odgovornost i da se koriste samo činejice i proverene informacije.

 

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi