SNAŽAN UTICAJ CIKLONA U GRČKOJ Ako idete na MORE u ovom PERIODU, zaboravite na plažu, stižu KIŠE I OLUJE!

Kišobran je obavezan!

Divlja plaža
Divlja plaža, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Ko god da je svoj odmor isplanirao za poslednju nedelju juna, trebalo bi da pripremi topliju garderobu, jer temperature za najposećenija letovališta u regionu nisu optimistične.

TRESLO SE NA HALKIDIKIJU Novi zemljotres potresao Grčku, Srbi u panici!

Crna Gora

Već od sutra je najavljena smena sunca i oblaka, da bi u večernjim satima krenula bura koja će se zadržati nekoliko dana.

- Za utorak i sredu je najavljeno sveže vreme sa temperaturama nižim od proseka za ovo doba godine, pa će se kretati oko 20 podeljka na Celzijusovoj skali - objašnjava Đorđe Đurić, meteorolog koji dodaje da se temperature kretati od 16 do 21 stepen.

Do srede su najavljene i padavine, a od četvrtka sledi razvedravanje koje će potrajati i za vikend, ali temperature neće biti u značajnijem porastu, te neće preći 30 stepeni.

Bura koja će biti pojačanog intenziteta malo će rashladiti Jadran koji je ovih dana izuzetno topao.

SPAJAJU SE BRAĆA NA VIDOVDAN U četvrtak u 12 časova biće PUNO SRCE svakom Srbinu, a razlog će vas ODUŠEVITI

Grčka

Grčka je pod snažnim uticajem ciklona, pod poljem niskog vazdušnog pritiska koji donosi kišu i oluje.

- U većem delu Grčke će biti oblačno u narednoj nedelju sa povremenom kišom i pljuskovima, naročito u utorak i sredu - navodi Đurić i dodaje da će najobilnije padavine biti u Olimpskoj regiiji u oblasti Soluna i Halkidikija, te se svima savetuje oprez zbog mogućih poplava i bujica.

Ovim ciklonom će prvenstveno biti zahvaćen sever Grčke i maksimalne temperature će biti do 20 stepeni, dok će na jugu biti nešto povoljnija situacija, sa toplijim, ali oblačnim vremenom i temperaturom do 28 stepeni.

Od četvrtka sledi stabilizacija vremena, pa će i u većem delu biti toplije, ali ne sa temperaturama na koje smo navikli.

Makedonija

Putnici koji idu preko Makedonije za Grčku moraju u narednim danima naročito biti oprezni, jer se i u ovoj zemlji najavljuju padavine.

SVE SLUŽBE NA TERENU Snažan ZEMLJOTRES U GRČKOJ!

- Poseban oprez se savetuje onima koji idu auto-putem kroz Grčku, jer će ih kroz ceo put pratiti kiša i mokri kolovozi - kaže Đurić i dodaje da se nešto povoljnije vreme očekuje za kraj nedelje.

Hrvatska

Padavine i hladno vreme u Hrvatskoj se najavljuju već od sutra kada će se oblačnost naći iznad Istre i severnog Jadrana, dok će se u ostalim delovima zadržati suvo, ali ne naročito toplo vreme.

- Maksimalne dnevne temperature su od 24 do 27 stepeni za ponedeljak, utorak i sredu - objašnjava Đurić za "Blic" i dodaje da se očekuje i jaka, olujna bura na severnom Jadranu, ali da se krajem nedelje očekuje nešto povoljnije vremenske prilike.

 • Korisnik: Vuki
  25/06/2018 - 16:02
  Super je ženska, sa fotke..
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najnovije - Alo.rs