Dubravka Đedović Handanović
Foto: Printscreen/Ministarstvo rudarstva i energetike

„Hvala svim građanima Mrčajevaca koji su danas došli da nas pozdrave i uveličaju puštanje u rad trafostanice koja je izuzetno važna za sve ljude koji žive ovde i u okolnim mesnim zajednicama. Sigurnije i pouzdanije snabdevanje električnim energijom dobiće više od 13.500 stanovnika, kao i dosta mladih privrednika, ratara, voćara i stočara koji doprinose razvoju ovog kraja”, rekla je ministarka.

Ona je naglasila da je kvalitetnije snabdevanje građana cilj zbog kojeg je država započela istorijska ulaganja u niskonaponsku mrežu u celoj Srbiji.

„Građani imaju direktan dodir sa niskonaponskom mrežom i zbog toga smo započeli istorijske investicije prošle godine kako bi osigurali bolje i pouzdanije snabdevanje da bi smanjili prekide u napajanju posebno kada počne nevreme ili druge nepredviđene situacije”, rekla je Đedović Handanović.

Dubravka Đedović Handanović

Ministarstvo rudarstva i energetike

 

Đedović Handanović je istakla da je u prethodnih godinu dana izgrađeno ili zamenjeno više od  720  trafostanica širom zemlje.

“Danas smo pustili u rad novu trafostanicu i zahvalna sam ljudima na strpljenju i razumevanju, a mi smo završili ono što smo građanima obećali. Svi ovde ugrađeni transformatori proizvedeni u Srbiji”, rekla je ministarka.

Ukazala je da je u okolini Čačka postavljeno više od 2.200 betonskih stubova za kvalitetnije snabdevanje i napajanje električnom energijom, kao i da je rekonstruisano gotovo 200 kilometara niskonaponske mreže.

Dubravka Đedović Handanović

Ministarstvo rudarstva i energetike

 

„Svi ovi radovi idu u prilog tome da možemo da priključimo više korisnika na mrežu, što je važno za privredu, aerodrom i autoputeve. U Pakovraću je u toku završatak izgradnje nove trafostanice. U toku su nikada veća ulaganja u niskonaponsku mrežu u Čačku, svemu onome što znači život za građane”, rekla je ona.

Đedović Handanović je dodala da do sada postavljeno više od 240.000 pametnih brojila širom zemlje i da će se taj posao nastaviti.

„Počeli smo sa postavljanjem pametnih brojila koji su važni za smanjenje gubitaka, automatsko i digitalno upravljanje mrežom kako bismo bili efikasniji i smanjili greške u očitavanju brojila. Nastavljamo sa postavljanjem pametnih brojila i u zapadnoj, centralnoj i istočnoj Srbiji, Beogradu i Novom Sadu”, rekla je ministarka.

Gradonačelnik Čačka Milun Todorović rekao je da su meštani Mrčajevaca duže od pet decenija čekali izgradnju nove tranfostanice.

„Za meštane 17 mesnih zajednica u Mrčajevcima i okoline Čačka ovo je veoma važno s obzirom da su decenijama imali probleme sa napajanjem. Od sada će 13.500 korisnika imati sigurnije snabdevanje a očekujem da će taj broj biti i veći”, rekao je on.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading