Jovan Petronijević
Foto: Printscreen/Facebook

Prošle nedelje, on je istrčao ultramaratonsku trku na Adi Ciganliji, i to 52.5 kilometara za šest sati neprekidnog trčanja.

U izjavi za Alo!, Jovan je rekao da je prošle godine u ovo vreme težio čak 100 kilograma na 187 cm visine, i da nije bio u stanju da istrči ni tri kilometra.

Bavio se sportom i trčao maratone celog svog odraslog života, ali je "ispao" iz forme.

- Negde u oktobru prošle godine, došao sam na ideju da želim da istrčim ultramaraton, uz izuzetno stručno vođstvo - uspeo sam. Ali ne samo to. Želeo sam i jedan dodatan motiv, a onda se pojavio Nole i njegova priča, dečak od 4 godine, koji ima cerebralnu paralizu, koji ne može da hoda, ne može sam u toalet, dečak čija je majka dala otkaz na poslu da bi pazila na njega. I tada se rodila ideja da svoj prvi ultramaraton posvetim baš njemu. Nole, ovo je bilo za tebe, hvala ti! - kaže Petronijević.

Jovan Petronijević

Facebook

 

Počeo je da trenira, a 25. februara je istrčao i svoj prvi ultramaraton. Trenutno, Jovan leči žuljeve, pije vodu i u glavi premotava šta je sve moglo da bude bolje.

On je čestitao pobedniku trke Jovici Markoviću, i pozvao sve koji mogu i žele da pošalju poruku 1610 na 3030 i na taj način pomognu Novaku da se izbori sa opakom bolešću.

Budi human

Budi Human

 

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading