Subotica
Foto: Promo/Foto: Grad Subotica

Pod sloganom „Trči kroz istoriju“ učesnici su se nadmetali u trkama na pet, Inspira deset i 21 kilometar, uoči kojih je održano više dečjih trka na kružnoj stazi iza Gradske kuće. U polumaratonskoj trci (21 km) pobednik je bio Beograđanin Velimir Bojović (01:14:04), dok je u ženskoj konkurenciji najbrža bila Subotičanka Izabela Mesaroš (01:31:18). Šesti po redu Subotički polumaraton zvanično je proglasio otvorenim gradonačelnik Subotice Stevan Bakić koji je, tom prilikom, naglasio da je ponosan što je Grad Subotica u rekordnom roku uspeo da od ove trke napravi drugu najmasovniju uličnu trku u državi Srbiji i jednu od najlepših trka u regionu.

Subotica

Foto: Grad Subotica

 

-Ponosan sam i što će ovako veliki broj učesnika trčati ulicama grada koji je dao veliki broj sportskih imena, državnih šampiona, evropskih i svetskih prvaka i olimpijskih pobednika. Ponosan sam i što će trčati ne samo pored prelepih secesijskih zdanja, već i ulicama grada koji je za 2024. godinu poneo zvanje ‘Evropski grad sporta - rekao je Bakić.

Subotica

Foto: Grad Subotica

 

Istakao je da učesnici 6. Subotičkog polumaratona dolaze iz 21 zemlje, da će oni biti najbolji promoteri ove trke i da će lepo pričati o Subotici, kao gradu sporta, i njenoj lepoti.

-Kao što sam slogan kaže 'Trči kroz istoriju', Subotica je bogata tradicijama, naročito sportskom tradicijom. Svim učesnicima želim da ostvare što bolji rezultat, ali je veoma bitno i da ste deo jedne ovakve manifestacije, da u njoj učestvujete i da ispisujete istoriju. Uveren da će i naredne, i svih sledećih godina, Subotički polumaraton postati još masovniji i da će imati još više učesnika, šesti po redu Subotički polumaratnon proglašavam otvorenim - zaključio je gradonačelnik Stevan Bakić.

Vitalna bakica (93) je najstarija žena na svetu koja je istrčala maraton i ne planira da stane

Subotica

Foto: Grad Subotica

 

Svi učesnici 6. Subotičkog polumaratona koji su prošli kroz cilj i na medaljama su poneli deo istorije Subotice, jer su i one napravljene u skladu sa sloganom „Trči kroz istoriju“. Istoriju su mogli da vide duž staze, inspiracuju su mogli da pronađu i u nekadašnjim majstorima secesije, a kroz medalju, na kojoj se nalazi zgrada Gradskog muzeja koji ove godine obeležava 130 godina postojanja, moći će da se podsete na dan kada su u Subotici trčali kroz istoriju.

Subotica

Foto: Grad Subotica

 

Najviše učesnika na ovogodišwem polumaratonu bilo je iz Srbije, Mađarske, Rusije i Bose i Hercegovine

Subotički polumaraton je manifestacija koja se održava u okviru obeležavanja Dana grada Subotice, 1. septembra. Start i cilj polumaratona bio je na subotičkom centralnom gradskom trgu, Trgu slobode.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading