SAJAM TURIZMA
Foto: Alo/Foto: Dejan Briza

Na štandu Kancelarije za Kosovo i Metohiju predstavljeno je kulturno blago Kosova i Metohije, planinski turizam, gastronomski specijaliteti, kvalitetna vina, privredni potencijali i prirodna bogatstva pokrajine. Svakog dana biće predstavljene opštine: Kosovska Mitrovica, Zubin Potok, Štrpce, Zvečan, Leposavić, Orahovac, Grad Priština i Kosovsko Pomoravlje. 

- Kancelarija za KiM  već dugi niz godina učestvuje na sajmu turizma- započinje za Alo! Smiljana Despotović Vuletić portparol opštine Kosovska Mitrovica, 

- Predstavili smo našu opštinu. Kosovska Mitrovica je grad koji je pun duha i istorije, kao i ljubavi za svakog putnika-namernika, ali i slučajnog prolaznika. 

Ona ističe da turstičkih posetilaca ima i iz Albanije, Crne Gore i BiH i preporučuje im da se osvrnu na kulturno-istorijske spomenike i manifestacije koje se održavaju svake godine. Od spomenika navodi Trg Kneza Lazara koji se nalazi u samom centru, zatim na brdu Kukavica Spomenik palim borcima, kao i ispod brda, novosagrađeni Hram Svetog Dimitrija nazvan po velikom solunskom mučeniku po kome je i sam grad dobio ime. 

- Tim spomenicima simbolizujemo ono što je bilo ranije i ostalo iza nas, i  čuvamo uspomenu na ljude koji su nekada živeli. - dodaje Smiljana Despotović Vuletić. 

SAJAM TURIZMA

Foto: Dejan Briza

 

 


Pored toga, za  posetioce biće organizovana degustiranja vina orahovačkog vinogorja, koje će predstavljati porodične vinarije ovog kraja, kao i razni brojni sadržaji u vidu prezentacija turističkih destinacija Kosova i Metohije. 

- Manastir Banjska, manastir Sokolica, Visoki Dečani, manastir Draganac, crkva Svetog Save su samo neki od destinacija koje treba obići na Kosovu i Metohiji. -  za Alo! zaključuje portparolka opštine Kosovska Mitrovica. 

 

(Piše Jana Milanović)

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading