16. Olimpijada sporta, zdravlja i kulture
Foto: Tanjug/Foto: Tanjug

Manifestacija Olimpijada sporta, zdravlja i kulture, 16. po redu, održana je, tradicionalno, u Vrnjačkoj Banji. Pod sloganom „Duša je ovu jesen htela“ više od 1.000 penzionera iz cele Srbije okušalo se u raznim disciplinama; šahu, pikadu, fudbalu, kao i poeziji, slikarstvu i ekološkim radionicama.

Prilikom svečanog otvaranja i zvanično je proglašen početak primene penzionerske kartice, a poslednjeg dana manifestacije predsednik Saveza penzionera Srbije Andreja Savić potpisao je sporazum saradnje sa kompanijom „Cepter“.

Pozitivna atmosfera i međusobna podrška

Na 16. Olimpijadi učešće su uzeli i penzioneri iz UPO Aranđelovac. Olimpijci iz Aranđelovca učestvovali su u sportskim disciplinama, radu Književnog kluba i na izložbi slika Kluba ikonopisaca i slikara.

 

- Ne može se reći da smo došli samo da učestvujemo, jer među članovima tima već ima nagrađenih na književnom konkursu u literarnom stvaralaštvu i na slikarskoj koloniji, a očekujemo i odličan plasman sportske ekipe. Pozitivna atmosfera, borbenost, nadahnuće i međusobno podržavanje krase naš olimpijski tim. Napred u pobedu - naveli su aranđelovački penzioneri na svojoj Fejsbuk stranici.

Kako je naveo, na finalnoj manifestaciji Olimpijade, kojoj su prethodili višemesečni susreti u 24 okruga, uključujući Beograd, Vojvodinu i južnu srpsku pokrajinu Kosovo i Metohiju, održane su brojne sportske igre, kulturni sadržaji, književne večeri, likovne kolonije i ekološke radionice.

- Sve radionice su bile vrlo sadržajne i kreativne. Pobednicima su simbolično uručene medalje i pehari poslednjeg takmičarskog dana, a cilj je da se širi zdrav duh među starijom populacijom - naglasio je Savić.

Ova olimpijada je održana pod pokroviteljstvom predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića.

- Zahvaljujući velikoj podršci države i predsednika Srbije Aleksandra Vučića, penzije za oko 1,65 miliona najstarijih sugrađana od 1. oktobra su uvećane 5,5 odsto, a od 1. januara 2024. mogu da računaju i na dodatno povećanje koje će iznositi 14,8 odsto, kao i primenu penzionerske kartice koja će penzionerima omogućiti da koriste pogodnosti u više od 650 objekata, ustanova, trgovinskih lanaca - naveo je Savić.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading