Kućica zdravlja
Foto: Privatna arhiva/Foto: Opština Savski venac

- Zadovoljstvo mi je što se ovakav projekat prvi put organizuje baš na Savskom vencu. Kao Opština u saradnji sa zdravstvenim ustanovama sa naše teritorije osmu godinu zaredom organizujemo besplatne preventivne preglede sa ciljem da podstaknemo građane da redovno kontrolišu svoje zdravlje jer- preventiva je pola zdravlja. Ovakve akcije su od velikog značaja za podizanje svesti o važnosti prevencije kao prvog koraka ka očuvanju i unapređenju zdravlja. Kao Opština, nastavićemo i u narednom periodu da vodimo odgovornu zdravstvenu politiku i u saradnji sa zdravstvenim ustanovama sa teritorije opštine, organizujemo besplatne preglede sa ciljem da građanima skrenemo pažnju na važnost prevencije i rane dijagnostike u očuvanju zdravlja. Pozivam i ovim putem građane da se priključe akciji, vode računa o zdravlju jer tako činimo dobro, ne samo sebi nego i onima koje volimo- izjavio je prilikom otvaranja Kućice predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović.

Direktor Doma zdravlja Savski venac Zoran Bekić rekao je da će aktivnosti „Kućice zdravlja” biti podeljene tematski, po danima.

Kućica zdravlja

Foto: Opština Savski venac

 

-Imamo dan za prevenciju kardio-vaskularnih bolesti, za prevenciju šećerne bolesti, za prevenciju očnih bolesti. Postoji dan i za penzionere, dan za žene i dan za decu i omladinu- naveo je Bekić.

Istakao je da je ovaj projekat još jedan pokušaj da se pokaže da je svaki stanovnik u Srbiji važan i da, kako navodi, predstavlja još jednu aktivnost koja govori da imamo odgovornu državu koja se brine o svojim građanima.

Kućica zdravlja

Foto: Opština Savski venac

 

U sklopu projekta koji za cilj ima podizanje svesti javnosti o važnosti preventivnih pregleda, svaki dan će biti posvećen različitom tipu pregleda, te je tako ponedeljak rezervisan za sve koji imaju ili sumnjaju na kardiovaskularne probleme, utorak je posvećen ženskom zdravlju, sreda prevenciji jednoj od najčešćih bolesti građana Srbije – dijabetesu, četvrtak je posvećen penzionerima i petak oku i očnim bolestima. Prvi dan vikenda rezervisan je za penzionere, dok se nedeljom Kućica zdravlja ponovo otvara za za porodice sa decom.

Kućica zdravlja

Foto: Opština Savski venac

 

Kućica zdravlja je otvorena za sve državljane Republike Srbije na Sava Promenadi, ispod Starog železničkog mosta, od 1. do 15. jula od 13.00 – 20.00 časova.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading