POLOMLJEN KRST I GRAFITI NA ARAPSKOM Vandalizovan hram Svetog Dimitrija u Preševu
Foto: Youtube/Printscreen

Za sada nepoznata ženska osoba ušla je u hram, polomila drveni krst koji se nalazio pored ikone i na zidovima crkve ispisala dve poruke na arapskom jeziku.

Jedna je, kako se pretpostavlja, "Mi smo Alahova vojska", a druga  "Alah je veliki". Nakon toga je izašla iz crkve i za njim traga policija.

Sveštenik je slučaj prijavio policiji, a osvemu kako nam je potvrđeno obavešteno je i Tužilaštvo pa će biti podneta krivična prijava.

Prema izvorima Eparhije zbog stalne ugroženosti poseda crkve Svetog Dimitrija od strane Albanaca i pokušaja zauzimanja dela porte, u periodu od 2001. do 2003. godine izvršeno je ograđivanje porte oko crkve i parohijskog doma, kao i celokupnog imanja, visokim ogradnim zidom sa zaštitom na vrhu zida.

Sredstvima Vlade Republike Srbije - Ministarstva vera i Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu izvedena je obnova crkve, zvonika, parohijskog doma, narodne trpezarije i kancelarije za sveštenika.

Ovoga puta čini se da je svetinja bila na meti stranih državljana, mada se policija ovim povodom nije još oglasila, pišu Novosti.

Tagovi

Komentari (0)

Loading