POLOMLJEN KRST I GRAFITI NA ARAPSKOM Vandalizovan hram Svetog Dimitrija u Preševu
Foto: Youtube/Printscreen

Za sada nepoznata ženska osoba ušla je u hram, polomila drveni krst koji se nalazio pored ikone i na zidovima crkve ispisala dve poruke na arapskom jeziku.

Jedna je, kako se pretpostavlja, "Mi smo Alahova vojska", a druga  "Alah je veliki". Nakon toga je izašla iz crkve i za njim traga policija.

Sveštenik je slučaj prijavio policiji, a osvemu kako nam je potvrđeno obavešteno je i Tužilaštvo pa će biti podneta krivična prijava.

Prema izvorima Eparhije zbog stalne ugroženosti poseda crkve Svetog Dimitrija od strane Albanaca i pokušaja zauzimanja dela porte, u periodu od 2001. do 2003. godine izvršeno je ograđivanje porte oko crkve i parohijskog doma, kao i celokupnog imanja, visokim ogradnim zidom sa zaštitom na vrhu zida.

Sredstvima Vlade Republike Srbije - Ministarstva vera i Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđu izvedena je obnova crkve, zvonika, parohijskog doma, narodne trpezarije i kancelarije za sveštenika.

Ovoga puta čini se da je svetinja bila na meti stranih državljana, mada se policija ovim povodom nije još oglasila, pišu Novosti.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading