Imlek
Foto: Promo/Promo

Imlek godinama unazad poseban akcenat stavlja na aktivnosti koje se odnose na pomoć najmlađima, nji-hovom srećnom odrastanju i pravilnom razvoju, te je u skladu sa svojim društveno odgovornom ulogom i ove godine obradovao mališane u Domu za decu bez roditeljskog staranja „Kolevka“ Subotica, Domu za decu bez roditeljskog staranja „Spomenak“, Pančevo, Domu za decu i omladinu „Jefimija“, Kruševac, Pri-hvatilištu za decu Beograda, SOS Dečijem selu Kraljevo, Svratištu za decu i mlade Novi Sad, Svratištu za decu ulice Beograd, udruženju „Anđeli Severa“ u Bačkoj Topoli i udruženju „Vitezovi osmeha“. U prethod-nom periodu, kompanija Imlek je donirala više od 100t mleka ustanovama za decu bez roditeljskog staranja i Bankama hrane u Srbiji.

„Veliko nam je zadovoljstvo što i ove godine povodom Svetskog dana mleka negujemo ovu humanu tradi-ciju brige o deci i njihovom pravilnom razvoju. Mleko sadrži mnogobrojne komponente poput proteina, kalcijuma i drugih esencijalnih hranljivih materija neophodnih za pravilan rast i razvoj organizma, održava-nja mišićne mase i zdravih kostiju i zuba, ali i kognitivnih funkcija, poput učenja i pamćenja. Mi u kompaniji Imlek želimo da detinjstvo zaista bude najradosnije i najbezbrižnije doba, tako da ćemo se truditi da i u budućnosti ulepšamo taj period života što većem broju mališana“, izjavio je Jovan Bugarčić, direktor mar-ketinga kompanije Imlek.

Svetski dan mleka obeležava se 1. juna svake godine i ima za cilj podizanje svesti o važnosti mleka i mlečnih proizvoda u ishrani, kao i podsticanje zdravog načina ishrane. Ovaj dan nas podseća da je mleko i mlečne proizvode važno uvrstiti u svakodnevnu ishranu mnogih ljudi širom sveta.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading