KOSTA NE POKAZUJE KAJANJE Ovo je početna dijagnoza dečaka koji je počinio masakr na Vračaru
Foto: Alo/Alo!

Počinilac masakra u OŠ "Vladislav Ribnikar", posle 12 dana nije jednom pokazao ni jedan znak krivice ti kajanja, saznaju zvanično "Novosti".

Njegovo psihičko stanje se još procenjuje u sudskomedicinskom postupku, a sagovornici iako definitivan zaključak u veštačenju još nije donet, kažu da je  "radna dijagnoza" najbliža patološkom poremećaju ličnosti, bez kajanja.

Takve osobe, kažu, karakteriše visoka inteligencija koju je dečak pokazao u školi i nažalost u planiranju masakra i nesposobnost za ljubav i nedostatak empatije, što je takođe pokazao pucajući u decu sa kojom je išao u isti razred kao i povređivanje drugih bez kajanja i stida.

U specijalnoj psihijatrijskoj ustanovi gde je dečak smešten, on se ponaša kao da mu ništa ne nedostaje, otkrivaju sagovornici - ne traži ništa, a pita samo kada izlazi. Smiren je, a prvih dana po prijemu u bolnicu je često pitao šta pričaju o njemu "napolju" i da li je popularan.

Psihijatri, sudski veštaci sa njim razgovaraju po proceduri koja predviđa sudskomedicinsko veštačenje. Dečak-ubica ne dobija nikakvu terapiju.

Još nema ni naznaka kada bi sudskomedicinski postupak mogao biti završen, ali kako nema 14 godina dečak ne može krivično da odgovara. 

Praktično sleduje mu samo vaspitno popravna  mera, ako se potvrdi da je mentalno zdrav, a u suprotnom psihijatrijsko lečenje.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading