Miljana Kecmanović
Foto: Alo/Foto: Tanjug/Rade Prelić

Ovu tužbu protiv Vladimira i Miljane K., škole i države podneli su članovi porodice Dukić, čija je ćerka ubijena u masakru.

Prethodno suđenje je odloženo zbog izostanka  roditelja  dečaka, koji su, kako su preneli njihovi advokati, najpre želeli da svedoče u krivičnom postupku, pa tek onda u parničnom.

U krivičnom postupku saslusani su roditeljii, mada još nije okončano postavljanje pitanja članova porodica ostećenih Miljani K., što bi trebalo da se nastavi 21. maja. 

Osim Vladimira i Miljane K., na današnje ročište pozvana su četiri svedoka koji su tada bili zaposleni u školi.

kosta kecmanović

Tanjug / J. Ilić

 

 

Sud će odlučivati o ovoj tužbi tek po okončanju parničnog postupka i doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

kosta kecmanović

Tanjug / J. Ilić

 

 

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta, odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio, u odnosu na oca dečaka, privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Pred Višim sudom u Beogradu u toku je krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pored ovog parničnog postupka vode se još četiri parnična postupka po tužbi ranjenih i člano

 

 

BONUS VIDEO: 


PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading