Ribnikar
Foto: Alo/Nikola Todorović/Alo!

Ovu tužbu protiv Vladimira i Miljane K., škole i države su podneli članovi porodice Dukić, čija je ćerka ubijena u masakru.

Na samom početku suđenja punomoćnik porodice Dukić, Snežana Dunjić je objasnila da je Miljani Krcmanović zabranjeno da posećuje sina, dok je njen suprug u pritvoru, te da ne obavljaju roditeljsku dužnost zbog čega je ona rekla da je logično da oni budu bar delimično lišeni roditeljskog prava.

Ribnikar

Nikola Todorović/Alo!

 

 

-Vladimir i Miljana K. su hladni ljudi koji se nisu bavili svojim sinom, oni hladnim nastupom produbljuju bol oštećenih- istakla je Dunjić.

Tadašnja direktorka škole Snežana Knežević je odgovarala danas na pitanja suda, punomoćnika porodice Dukić i branioca porodice  dečaka.

Ona je detaljno objasnila postupak promene smene đaka, kao i proces raspodele učenika u bilingvalna odeljenja.

Ribnikar

Nikola Todorović/Alo!

 

 

Knežević je odgovarajući na pitanja rekla da je čula za K.K., odnosno da je imao dobre ocene i da je išao na takmičenja, dok je navela i da je njegovog oca upoznala jednom prilikom u školi.

Detaljno je pričala o školskom policajcu, programima o sprečavanju nasilja, radu psihologa i psihijatra, kao i nepravilnostima u školi koji su utvrđeni vanrednim inspekcijskim nadzorom nakon 3. maja.

Nakon pauze trebalo bi još dva svedoka iz škole da budu saslušani.

Prethodno suđenje je odloženo zbog izostanka porodice dečaka, koji su, kako su preneli njihovi advokati, najpre želeli da svedoče u krivičnom postupku pa tek onda u parničnom.

U krivičnom postupku saslusani su roditelji dečaka, mada jos nije okoncano postavljanje pitanja clanova porodica ostecenih Miljani K., što bi trebalo da se nastavi 21. maja. 

Osim Vladimira i Miljane K. na današnjecročište pozvana su četiri svedoka koji su tada bili zaposleni u školi.

Sud će odlučivati o ovoj tužbi tek po okončanju parničnog postupka, i doneti odluku da li u potpunosti ili delimično prihvata tužbeni zahtev porodica, ili ga eventualno odbija.

Tužba je podneta u parničnom postupku zbog naknade nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica, kao i na ime pretrpljenog straha.

Ovom tužbom je zatražena i novčana renta odnosno buduće davanje određenog iznosa novca od dana presuđenja pa dok za to traju uslovi - i to na ime buduće nematerijalne štete za pretrpljene duševne bolove usled smrti bliskog lica.

Sud je ranije odredio, u odnosu na oca dečaka, privremene mere zabrane raspolaganja i otuđenja imovine u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega, a prema majci u parničnom postupku.

U parničnom postupku protiv dečakove majke Viši sud u Beogradu doneo je rešenje o privremenoj meri u odnosu na imovinu u njenom vlasništvu, odnosno da je blokirana za prodaju i iznajmljivanje.

Pred Višim sudom u Beogradu u toku je krivični postupak protiv oca i majke dečaka, kao i instruktora i vlasnika streljačkog kluba u kojem je, kako se sumnja, K.K. učio da puca, dok je maloletnik krivično neodgovoran jer u trenutku masakra nije navršio 14 godina.

Pored ovog parničnog postupka vodi se još četiri parnična postupka po tužbi ranjenih i članova porodice ubijenih.

 

BONUS VIDEO: 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading