Miljana Kecmanović
Foto: Alo/Tanjug

Suđenju će prisustvovati i glavni javni tužilac Višeg javnog tuźilaštva u Beogradu Nenad Stefanović, pored dvojice postupajućih tužilaca Nikole Uskokovića i Ivana Jevtića.

Suđenju će prisustvovati i članovi porodice ubijenih, koji su u ovom predmetu oštećeni. Ispred najveće sudnice u Palati pravde broj 1 prisutan je veliki broj novinara, snimatelja i fotoreportera. Na početku suđenja sud bi trebalo da odluči o predlogu tužilaštva da se sa glavnog pretresa isključi javnost zbog zaštite interesa malolenih lica. Nakon toga tužilaštvo i odbrana bi trebalo da iznesu svoja uvodna izlaganja, dokazne predloge te da se optuženi izjasne o krivici. Suđenje je zakazano i za sutra.

Pored oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M. Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine. Vladimir K. optužnicom se tereti za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu to očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao bezvedno, kako je to predviđeno zakonom. Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M. Protiv oca i majke vode se i dva parnična postupka po tužbama članova porodice ubijenih, a za naknadu nematrrijalne štete usled smrti bliskog lica.

BONUS VIDEO

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Dejan

30.01.2024 16:10

Ova zena ima osmeh na licu, kao da je, u najmanju ruku dosla na priredbu da gleda svoje dete! A kada malo bolje pogledam slike, ljudi moji, pa ova zena mrzi ove ljude! Kao da im se podsmeva! Pa moguce je D je bas ona ulila toliku mrznju svom sinu prema svoj toj deci! Zato je Kosta jednom prilikom pitao da li mu je majka konacno zadovoljna! Razmislite o tome!