Ocu iz pakla Urošu Pašajliću određen pritvor od 30 dana: Branio se ćutanjem i statusom narkomana!
Foto: Alo/Foto: Alo!

Uroš Pašajlić (38) iz Beograda, koji se sumnjiči da je učinio više teških krivičnih dela i koga je policija uhapsila posle petodnevnog skrivanja, juče je saslušan u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu.

Ocu iz pakla Urošu Pašajliću određen pritvor od 30 dana: Branio se ćutanjem i statusom narkomana!

Foto:privatna arhiva

 

„Osumnjičeni U. P. je u prisustvu izabranog branioca izjavio da će iskoristiti svoje zakonsko pravo i braniti se ćutanjem, kao i da je u dužem vremenskom periodu koristio opojne droge i alkohol. Nakon saslušanja, tužilaštvo je predložilo da se prema osumnjičenom odredi pritvor od 30 dana po svim zakonskim osnovima, s obzirom na to da postoje okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, kao i da će ometati postupak uticanjem na svedoke i da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo“, navedeno je u saopštenju, i dodato da je na meru izricanja pritvora uticalo i to što su „način izvršenja krivičnog dela i težina njegove posledice doveli do uznemirenja javnosti koje može ugroziti pravično i nesmetano vođenje krivičnog postupka“.

Sabiraju se izrečene kazne!

Advokat Ljubica Raškov je pojasnila da li kazne mogu da se sabiraju.

- Ne sabiraju se zaprećene, već izrečene kazne, i to tako što one mogu da budu objedinjene jednom koja je najčešće manja od prostog zbira svih kazni - navela je advokat Ljubica Raškov.

U istom saopštenju precizirano je da „naredbom o sprovođenju istrage osumnjičenom U. P. je stavljeno na teret da je duže od dve godine bezobzirnim ponašanjem ugrožavao telesni integritet svoje ćerke, maloletne oštećene L. P., čime je učinio krivično delo nasilje u porodici iz čl. 194 st. 3 u vezi sa st. 1 Krivičnog zakonika“, što je samo jedno u nizu teških krivičnih dela koja mu se stavljaju na teret.

Istovremeno, pripadnici Uprave kriminalističke policije u saradnji sa tužilaštvom rade na utvrđivanju eventualne odgovornosti drugih lica koja su na posredan način dovela do situacije u kojoj se našla maloletna oštećena L. P.

Maksimalno 31 godina zatvora!

 

Advokatica Tijana Vladisavljević za Alo! je pojasnila koje su kazne zaprećene za dela za koja je osumnjičen Uroš Pašajlić.

- Za nasilje u porodici, uključujući i nevenčanu suprugu, ukoliko tom prilikom nastane teška povreda lica ili se nasilje sprovodi prema maloletnom članu porodice, zakon predviđa kaznu i do 10 godina zatvora - rekla je advokat Tijana Vladisavljević.

Prema njenim rečima, za protivpravno lišavanje slobode, što se takođe stavlja na teret osumnjičenom Pašajliću, zakon predviđa kaznu do osam godina.

- Ako je protivpravno lišavanje slobode trajalo duže od trideset dana ili je vršeno na svirep način ili je licu koje je protivpravno lišeno slobode usled toga teško narušeno zdravlje ili su nastupile druge teške posledice, učinilac će se kazniti zatvorom od jedne do osam godina. Što se tiče krivičnog dela kršenja porodičnih obaveza koje se osumnjičenom takođe stavlja na teret, prema Krivičnom zakoniku, u slučaju kada kršenjem zakonskih obaveza prema članu porodice nastane teško narušavanje zdravlja člana porodice, postoji mogućnost za izricanje kazne i do pet godina zatvora. Za krivično delo zapuštanje i zlostavljanje maloletnog lica predviđene su kazne od tri meseca do pet godina - precizirala je advokat Tijana Vladisavljević.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading