Svedoci za EPS sledeće nedelje pred tužiocem
Foto: Tanjug

 Ispitivanje po dva svedoka planirano je za utorak i sredu, a u petak jedan svedok, precizirali su za Tanjug u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

 Osumnjičeni su lišeni slobode 23. februara i nalaze se u pritvoru.

 Prema saznanjima Tanjuga, u međuvremenu su dva branioca izašla iz predmeta, pa su osumnjičeni angažovali nove advokate da ih brane.

 Osumnjičeni u ovoj istrazi su šef službe za građevinski nadzor JP EPS, ogranak TE-KO Kostolac Vojkan J. i glavni projekt inženjer u JP EPS ogranak TE-OO Kostolac Nebojša M, kao i rukovodilac tima stručnog nadzora u Saobraćanjnom institutu CIP na izgradnji industrijskog koloseka Milan L. kojima se na teret se stavlja krivično delo Zloupotreba službenog položaja.

 Za krivično delo Zloupotreba položaja odgovornog lica terete se Bojan V. S. kao bivše odgovorno lice ogranka privrednog društva „Italiana Costrucioni s.p.a“, ogranak iz Beograda , Nemanja T, kao bivše odgovorno lice privrednog društva „Bauwesen“ d.o.o Lazarevac i Željko M. odgovorno lice za izvođenje radova na izgradnji industrijskog koloseka u TE-KO B postavlјen od strane odgovornog lica privrednog društva „Italiana Costrucioni s.p.a.“

 Sumnja se da su Bojan V. S, Nemanja T. i Željko M. od septembra 2017. godine do kraja decembra 2018. godine sačinili i overili dokumentaciju u kojoj su neistinito naveli da su izvršeni radovi koji nisu izvršeni, ili su delimično izvršeni, prilikom izgradnje industrijskog koloseka od železničke stanice „Stig“ do Termo-elektrane Kostolac „B“.

 Potom je, kako se sumnja, Milan L. navedenu dokumentaciju i račune potpisao i verifikovao, nakon čega su odgovorna lica EPS-a za praćenje projekta Vojkan J. i Nebojša M. dali naloge da se izvrši plaćanje za radove koji nisu izvršeni, a sve sa cilјem pribavlјanja protivrpravne imovinske koristi privrednim subjektima „Italiana Costrucioni s.p.a“ - ogranak Beograd i „Bauwesen“ d.o.o Lazarevac.

 Na taj način je, kako se sumnja, pričinjena šteta JP „EPS“ u iznosu od 7.458.050 američkih dolara, što je potvrđeno nalazom i mišlјenjem Gradskog zavoda za veštačenje Beograd.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading